Sam Mendes heeft geen interesse meer in boekverfilming 'The Voyeur's Motel'

Sam Mendes heeft geen interesse meer in boekverfilming 'The Voyeur's Motel'

Er is namelijk al een documentaire over bespieder Gerald Foos gemaakt.

Sam Mendes' volgende regieklus The Voyeur's Motel is van de baan geschoven. Dat maakte de filmmaker zelf bekend aan Deadline. Dit jaar in april vertelde Mendes samen met DeamWorks aan de boekverfilming te gaan werken. Het verhaal verscheen destijds als artikel in de New Yorker en later in juli als boek, geschreven door Gay Talese.

De plannen zijn nu afgelast omdat de heren Myles Kane en Josh Koury een documentaire gemaakt hebben over het motel en diens opvallende eigenaar Gerald Foos. Samen met de scenariste van The Voyeur's Motel, Krysty Wilson-Cairns, heeft Mendes de documentaire bekeken en kwam tot de conclusie dat een film overbodig is. DreamWorks betaalde bijna 1 miljoen dollar voor de filmrechten.

Foos is een Amerikaanse man en zijn hele leven een voyeur. Om mensen te blijven bespieden opende hij in de staat Colorado een motel. Boven de kamers installeerde hij roosters, zodat hij stiekem via het plafond naar vrijende koppels kon kijken. Op een dag zette hij per ongeluk een moord in werking door de verdovende middelen van een drugsdealer weg te spoelen via het toilet. De boze dealer wurgde daaropvolgend zijn vriendin, waarvan hij dacht dat ze de dader was.

Omdat Foos een liefhebber van Talese's boek Thy Neighbor's Wife was, besloot hij de auteur op te zoeken en hem alles te vertellen. Volgens Mendes was niemand ervan op de hoogte dat Kane en Koury aan een documentaire werkten, kennelijk waren ze al een jaar bezig voordat het boek uitkwam. De regisseur meldt gefrustreerd en teleurgesteld te zijn. Ook heeft hij het idee dat ze hun tijd hebben verdaan.

NieuwsFilm

meest populair