Algemeen

Himalaya Film Festival

door FilmTotaal op 13.06.2005 om 14:20 in Algemeen
[header]Dit festival geeft u de kans om kennis te maken met de fascinerende diversiteit en het unieke karakter van de Himalaya.[/header]Tegenwoordig kennen de meesten van ons de Himalayaregio - met plaatsen als Pakistan, Kasjmir, Nepal, Bhutan en Tibet - waarschijnlijk als een regio vol terreur, of een streek waar fanatisme en strijd aan de orde van de dag zijn. Of we denken precies het tegenovergestelde en beschouwen de Himalaya regio als een etherisch Shangri-La dat slechts dun bevolkt wordt door mensen die het "geheim van het Leven" kennen. We weten zo weinig van dit deel van de wereld dat we ons zowel de ergste als de meest uitzonderlijke voorstellingen ervan kunnen maken.

In werkelijkheid vind je er krijgsheren, gewapende meisjes die zich bij de opstandelingen hebben aangesloten en legers die de bevolking onderdrukken; maar je vindt er ook rondtrekkende asceten, in het rood geklede monniken en mooie mensen die lachen om hun eigen armoede. De Himalaya regio is echter meer dan dat: het is ook een gebied met vele natuurlijke en cultuurlandschappen, met een lange en ingewikkelde geschiedenis, met zeer uiteenlopende bevolkingsgroepen.

We hopen u te laten zien dat het ware gezicht van de Himalaya regio pas zichtbaar wordt als we verder kijken dan de stereotypen. Dit Filmfestival geeft u de kans om, door middel van uitstekende films en documentaires, de Himalaya regio te ontdekken, om verder te reizen dan het beeld van de streek dat u in gewone films krijgt voorgeschoteld en om kennis te maken met de fascinerende diversiteit en haar unieke karakter.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair