Eindelijk vervolg 'The Dark Crystal'... in stripvorm.

Eindelijk vervolg 'The Dark Crystal'... in stripvorm.

Helaas geen nieuwe avonturen van de Gelflings op het witte doek meer.

Wie had gehoopt dat die lang geleden aangekondigde sequel op de fantasyklassieker The Dark Crystal uit 1982 ooit nog cinematische bewaarheid zou worden, lijkt die hoop nu definitief op te moeten geven. Het vervolg komt er, maar niet in de bioscoop. De Jim Henson Company heeft aangekondigd de ideeën voor het vervolg nu te vertalen naar stripvorm. Een twaalfdelige reeks comics zal voor de fans in het verschiet liggen, in plaats van de gehoopte nieuwe film.

In The Dark Crystal moesten de vreedzame Gelflings hun wereld beschermen tegen de macht van de boosaardige Skeksis. Daarvoor moest Gelfling Jen op zoek naar een stuk kristal, dat toebehoorde aan een groter juweel met enorme krachten. Het vervolg zou twintig jaar laten plaatsvinden en verhalen over een Fireling genaamd Thurma die een stukje van het Duistere Kristal van de Gelflings steelt om haar eigen land ermee te redden. Daarmee zouden de Skeksis echter weer tot leven gewekt worden. The Dark Crystal maakte destijds baanbrekend gebruik van de poppentechnologie die Jim Henson pionierde voor The Muppet Show. Frank Oz en Jim Henson zelf verzorgden de regie. Menselijke acteurs kwamen niet in beeld.

De stripserie zal The Power of the Dark Crystal gaan heten en gebaseerd zijn op de voor de film geplande scripts van David en Annette Odell en Craig Pierce. De strips zullen geschreven worden door Si Spurrier, met tekeningen van Kelly en Nicole Matthews. De Jim Henson Company gaf in 2005 al aan dat er aan een vervolg werd gewerkt, en hield die bewering nog tot 2015 vol. Ondertussen kwamen en gingen regisseurs als de gebroeders Spierig, Shane Abess en Genndy Tartakovsky, maar het project kwam maar niet van de grond.

Het eerste deel van The Power of the Dark Crystal staat gepland voor februari 2017.



NieuwsFilm

meest populair