Jeff Bridges over zijn beste en minste ervaring als acteur

Jeff Bridges over zijn beste en minste ervaring als acteur

The Big Lebowski en Iron Man, maar waarom precies?

Je kunt zeggen over Marvel wat je wilt, maar je kunt niet om het feit heen dat de eerste Iron Man een grote invloed heeft gehad op het superhelden-genre van vandaag. Robert Downey werd hierdoor gigantisch bekend en Jon Favreau's mix van actie en komedie werd waarschijnlijk wel één van de belangrijkste karakteristieken bij Marvel. Het enige minpuntje in de film was de ietwat tegenvallende Jeff Bridges als de grote slechterik, ook al wordt vaak genoeg nog gezegd dat de slechteriken sowieso de grootste minpunten zijn in de Marvel films. Bridges zelf vindt het niet zo erg dat zijn rol als Obadiah Stone al zo goed als vergeten is en hij heeft ook misschien wel een goede reden waarom het toen niet zo geweldig ging.

"Een paar weken voor het filmen werd ons verteld dat het script niet goed was, dus moesten we het zo snel mogelijk gaan verbeteren. We werkten er met een flink team aan en waren eigenlijk best tevreden over het eindresultaat. Maar de dag dat we met de opnames wilden beginnen, werden we gebeld door Marvel en kregen we te horen dat het script verre van goed was, dus kwamen we uiteindelijk zelfs zonder te zitten".

"Dit gebeurde niet één keer, maar misschien wel zo'n keer of vijftien; we hadden dan helemaal geen idee van wat we die dag moesten doen of filmen. Dus daar zit je dan in de studio, iedereen was maar wat aan het doen. Ik zat meestal maar wat te werken aan mijn tekstregels, aangezien we die dezelfde dag pas hadden geschreven! Dus ik zei gewoon maar tegen mezelf: Ontspan, geniet er maar van, doe maar gewoon alsof je meedoet aan een 200 miljoen kostende film van een paar studenten..." Uiteindelijk was Bridges toch nog wel enigszins tevreden met het eindresultaat, al duurde het wel even voordat hij Marvel deze 'blunder' vergaf.

Zijn favoriete rol (en hoogstwaarschijnlijk zijn meest iconische) is zonder meer die van 'The Dude' in The Big Lebowski: "ik hou ervan wanneer fans op me afkomen, de eerste woorden van een zin in die film zeggen, die ik dan kan aanvullen. The Big Lebowski is waarschijnlijk wel een van mijn meest favoriete films en dat ik bijna 20 jaar erna er nog over word aangesproken is gewoonweg fantastisch. Ik ben zelfs zo door die rol beïnvloed dat ik mijn muziekband 'the Abiders' heb genoemd". (Gebaseerd op een van The Dude's meest beroemde zinnen; 'The Dude abides' waarvan de ware betekenis in de film nogal wat discussies heeft opgeroepen; maar velen gaan voor zoiets als 'The Dude leeft voort'.)



NieuwsFilm

meest populair