De IMDb STARmeter Top 10 over 2016

De IMDb STARmeter Top 10 over 2016

Welke acteurs waren het populairst op de internationale filmdatabase.

Als je een film opzoekt op de internationale filmdatabase IMDb dan staat de cast van nog te verschijnen films vaak gesorteerd op basis van de zogenaamde 'IMDb STARmeter.' Degene die bovenaan staat is dan uiteraard het populairste castlid op IMDb. Hieronder de Top 10 met populairste "IMDb STARs."

Opvallend genoeg is er ruimte voor slechts twee mannen. Ook zijn er vier redelijke nieuwkomers. Hieronder de Top 10, met achter hun naam een korte toelichting.

1. Margot Robbie: De mooie actrice weet sinds The Wolf of Wall Street (2013) regelmatig de aandacht te trekken. Dit jaar was ze te zien in Suicide Squad, maar ze had ook een aandeel in Whiskey Tango Foxtrot en The Legend of Tarzan.

2. Emilia Clarke: Deze Britse actrice is uiteraard bekend uit Game of Thrones. Ze was ook te zien in het sterk presterende drama Me Before You. Onlangs werd ze aangetrokken voor een rol in de Han Solo-film.

3. Millie Bobby Brown: Wie? Haar naam is bij menigeen vast niet zo bekend; haar rol in een van de populairste series van 2016 wel. Ze speelde het kortharige meisje Eleven in Netflix' Stranger Things.

4. Tom Hardy: De geliefde acteur was te zien in The Revenant en dook opnieuw op in de tv-serie Peaky Blinders. Daarnaast werkt(e) hij aan de films Fonzo en Dunkirk en de tv-serie Taboo.

5. Morena Baccarin: Deze actrice wist met name door haar rol in de tv-serie Gotham de aandacht te trekken. Begin 2016 was ze nog te zien in de superheldenfilm Deadpool.

6. Gal Gadot: Waarschijnlijk zal ze nooit van het label Wonder Woman afkomen, maar voor nu bezorgt deze rol haar behoorlijk wat faam. Ze had ook rollen in Keeping Up With the Joneses, Triple 9 en Criminal.

7. Alicia Vikander: Met Ex Machina brak ze door en ze won dit jaar een Oscar voor haar bijrol in The Danish Girl. Ook was ze te zien in Jason Bourne en The Light Between Oceans. Binnenkort wordt ze Lara Croft in de Tomb Raider-reboot.

8. Daisy Ridley: Uiteraard heeft deze nieuwkomer haar faam te danken aan haar rol in Star Wars: The Force Awakens. Dit jaar stak ze haar tijd in Star Wars VIII en de remake Murder on the Orient Express.

9. Haley Bennett: Deze nieuwkomer brak dit jaar door in onder meer Hardcore Henry, The Magnificent Seven en The Girl on the Train. En ze duikt ook nog op in Rules Don't Apply en A Kind of Murder.

10. Leonardo DiCaprio: De acteur won dit jaar zijn eerste Oscar voor zijn rol in The Revenant. In 2016 was DiCaprio alleen te horen, in de door hem geproduceerde docu Before the Flood.



NieuwsFilm

meest populair