Leonardo DiCaprio ontmoet Donald Trump

Leonardo DiCaprio ontmoet Donald Trump

De twee heren hadden een gesprek over het klimaat.

Een van de grootste verschillen tussen Hilary Clinton en Donald Trump was dat Clinton er van alles aan wilde doen om de klimaatverandering tegen te gaan, terwijl Trump zegt te geloven dat het een fabeltje is, gecreëerd door de Chinezen om zo Amerika bezig te houden. Nu dat Trump verkozen is en in januari officieel de President van de Verenigde Staten wordt, vrezen velen dat het klimaat hieronder zal lijden.

Maar een van Hollywoods beroemdste acteurs, Leonardo DiCaprio, o.a. bekend van Inception, die een fervent voorvechter is van de strijd tegen klimaatverandering, heeft afgelopen woensdag met Trump een gesprek gehad, in de hoop diens mening te kunnen bijstellen. De afspraak vond plaats in de Trump Tower, New York, en duurde zo'n 90 minuten. Andere bekende aanwezigen waren de CEO van de Leonardo DiCaprio Foundation, Terry Tamminen, en Trump's dochter, Ivanka.

Het gesprek ging voornamelijk over hoe 'groene' banen te creëren in Amerika en hoe deze kunnen bijdragen aan de economie. Tamminen zei hier het volgende over: "We hebben de toekomstige President en zijn adviseurs een lijst overhandigd, die laat zien wat voor een economisch positieve heropleving Amerika zou kennen als we meer zouden doen aan het milieu".

Ook werd er gezegd dat dit gesprek zich toespitste op hoe "miljoenen veilige en milieu-vriendelijke banen voor de Amerikanen te creëren om zo te werken aan een zuivere en hernieuwbare energie".

Vóór de verkiezingen sprak DiCaprio zich nog fel uit tegen Trump; de Oscarwinnaar kon er namelijk niet bijkomen dat de (toen nog) presidentskandidaat niet geloofde in klimaatverandering: "Als je daar niet in gelooft zou je naar mijn mening geen overheidsfunctie mogen hebben".

DiCaprio overhandigde Trump de dag van het gesprek de dvd van zijn documentaire Before The Flood, die in Amerika al een tijdje te zien is en daar erg goed onthaald werd.



NieuwsFilm

meest populair