Eerste muziek uit soundtrack 'Rogue One' online

Eerste muziek uit soundtrack 'Rogue One' online

De wisseling van de wacht van Williams naar Giacchino blijkt vooralsnog geen slechte zet.

De lat ligt bij elke Star Wars film in alle opzichten hoog, maar Rogue One heeft het als eerste spin-off nog extra zwaar. Het betreft immers een andere richting dan we gewend zijn voor de 'galaxy far, far away'. Die nieuwe richting betekent ook een nieuwe componist, want de vaste muzikant John Williams, verantwoordelijk voor de iconische muziek van Episodes I tot en met VII, bedankte al vroeg voor de eer. Alexandre Desplat werd oorspronkelijk verkozen tot zijn opvolger voor Rogue One, maar haakte voortijdig af. Waarop Michael Giacchino het dirigeerstokje overnam en in amper vijf weken tijd een nieuwe score moest schrijven.

De eerste noten van diens soundtrack voor de film zijn nu te beluisteren in twee fragmenten die via Entertainment Weekly in een korte behind-the-scenes video zijn uitgebracht. Te zien is hoe Giacchino zijn orkest bespeelt voor de muziekstukken 'Her Path Is Clear' - hoogstwaarschijnlijk een stuk dat op hoofdpersonage Jyn Erso slaat - en 'Approach to Eadu', waarin de Rebellen de stormachtige planeet Eadu bezoeken. Dat Giacchino goed de kunst bij grootmeester Williams heeft afgekeken is duidelijk, want de opzwepende fragmenten roepen meer dan eens diens werk in de vorige Star Wars films ter herinnering.

Hoe de volledige soundtrack klinkt, kunnen we vanaf aanstaande woensdag ondervinden, wanneer het wachten op Rogue One eindelijk beloond wordt.



NieuwsFilm

meest populair