Columbia Pictures wil werk maken van 'The Lost Property Office'

Columbia Pictures wil werk maken van 'The Lost Property Office'

Naar een Young Adult-boek van James R. Hannibal dat nog niet lang uit is.

The Tracking-Board bericht dat Columbia Pictures het verfilmen van een nieuwe boekenreeks ziet zitten. De serie is zo nieuw, dat afgelopen november het eerste deel uitkwam: The Lost Property Office. Het schrijfwerk komt van James R. Hannibal, een oud-piloot die stealth-vliegtuigen bemande.

De 13-jarige Jack Buckles is een kanjer die het vreemde vermogen bezit om verloren voorwerpen te vinden. Niet alleen maar kwijtgeraakte handschoenen of sokken waar normale mensen al snel de pet naar gooien. Nee, Jack is erg vindingrijk. Kon hij zijn vader maar vinden, die in Londen opeens zonder spoor verdwenen is. Maar Jack's vader is niet wie hij beweert te zijn. In werkelijkheid is hij lid van een geheim genootschap dat uit detectives bestaat die eeuwenlang de Kroon dienen.

Jack erft weldra een plekje in de organisatie, die bekend staat als de Lost Property Office. De jonge speurhond krijgt te horen dat hij zijn vader alleen maar kan opsporen als hij het voorwerp vindt waar de snode Clockmaker achteraan zit. Daarin schuilt een groot geheim dat Londen aangaat. Zal Jack het instrument op tijd vinden, zodat hij zijn vader kan redden? Of blijken zijn talenten toch niet zo indrukwekkend te zijn?

Naast Columbia Pictures zijn er ook mensen van Sony en Paradigm bij het project betrokken. Zoals boven vermeldt is The Lost Property Office het eerste Young Adult boek in een serie. Wanneer het vervolg uitkomt, of een Nederlandse vertaling van deel één, is nog een mysterie.



NieuwsFilm

meest populair