Ruben Fleischer regisseert Chris Evans in 'Jekyll'

Ruben Fleischer regisseert Chris Evans in 'Jekyll'

Eerder maakte de filmmaker 'Zombieland' en 'Gangster Squad.'

Eind juli hoorden we dat Lionsgate in samenwerking met A Very Good Production Inc. aan een film werkt gebaseerd op de BBC One tv-serie Jekyll uit 2007. Daarin speelt James Nesbitt (The Hobbit: An Unexpected Journey) het titelpersonage. Naast de aankondiging van het project ontdekten we ook wie Nesbitt zal opvolgen in de filmversie: Chris Evans. Inmiddels is er iemand gevonden die de film zal regisseren. Die taak gaat naar niemand minder dan Ruben Fleischer (Zombieland).

Jekyll is een vervolg op het boek Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde uit 1886 van auteur Robert Louis Stevenson. We volgen een afstammeling van Dr. Henry Jekyll in de moderne tijd, genaamd Tom Jackman. Hij begint kenmerken te weergeven van een gespleten persoonlijkheid in de vorm van Hyde.

Tom, die zijn vrouw en kinderen achterlaat, besluit in een versterkte kelder te leven waar hij geholpen wordt door een zuster gespecialiseerd in de psyche. De persoonlijkheden ontdekken elkaar en trachten in vrede te leven, ondanks dat de ene identiteit niet weet wat de ander uitgevogeld heeft tijdens diens ontwaakte periode. Vervelend wordt de situatie wanneer Hyde achter het bestaan van Tom's gezin komt.

De kortdurende serie bestaande uit zes afleveringen is geschreven door Steven Moffat. Het scenario van de film wordt samengesteld door Anthony Bagarozzi (The Nice Guys) en Charles Mondry (Doc Savage). Liefhebbers van het Victoriaanse personage kunnen een andere variant in de aankomende Mummy-film van Alex Kurtzman zien. De fantasiefilm is een onderdeel van Universal's Monsteruniversum. Deze verschijnt begin juni volgend jaar in de Nederlandse bioscopen. Dr. Henry Jekyll krijgt leven dankzij acteur Russell Crowe.



NieuwsFilm

meest populair