Regisseur gevonden voor Disney's 'Cruella'

Regisseur gevonden voor Disney's 'Cruella'

Alex Timbers mag het verhaal over de hondenhatende Disney-booswicht herverfilmen.

Disney's zucht om al haar klassieke animatiefilms te vertalen naar modernere speelfilms kent nu de merkwaardige situatie dat zelfs een film die dit lot al eerder onderging, opnieuw bewerkt wordt. 101 Dalmatians (1961) werd immers al in 1996 opnieuw verfilmd in de gelijknamige rolprent met Glenn Close. Dat weerhoudt 'the Mouse House' niet om het wiel wederom uit te vinden, nu dat live-action reboots de studio geen windeieren leggen, getuige Cruella.

A la Maleficent wordt het verhaal over de 101 bont gespikkelde hondjes nu verteld vanuit het oogpunt van de schurk, de snode bontliefhebster Cruella de Vil. Die zal vertolkt worden door de doorgaans toch aimabele Emma Stone. Een regisseur is nu ook gevonden voor het al eerder aangekondigde project, te weten Alex Timbers.

Timbers zal met Cruella zijn speelfilmdebuut maken, hoewel hij al eerder verantwoordelijk is voor diverse musicals en toneelstukken, onder andere op Broadway. Timbers zag zichzelf daarvoor al twee keer genomineerd voor de prestigieuze Tony Award. Daarnaast werkte hij ook als schrijver en producent van de, eveneens muzikale, serie Mozart in the Jungle. Met zoveel noten op zijn zang lijkt het zeer waarschijnlijk dat Cruella een zekere hoeveelheid muzikale nummers zal bevatten. Timbers zou zich naar verluidt ook bezig houden met een musical over Shakespeare, eveneens voor Disney.

Cruella dient in de loop van 2018 in de bioscoop te zien te zijn.



NieuwsFilm

meest populair