Nieuwe trailer Studio Ghibli-film 'Ocean Waves'

Nieuwe trailer Studio Ghibli-film 'Ocean Waves'

Voor deze 'vergeten' Ghibli-film die nu pas in Amerika wordt uitgebracht.

Bekijk hieronder een nieuwe Amerikaanse trailer voor Ocean Waves, ook bekend als I Can Hear the Sea. Het is een haast vergeten film van Studio Ghibli die nu pas zijn première beleeft in de Verenigde Staten. Daarvoor is de film opnieuw gerestaureerd, want deze stamt alweer uit 1993.

Het slechts 72 minuten lange Ocean Waves gaat over een driehoeksverhouding tussen twee goede vrienden die allebei hard vallen voor een nieuw meisje uit Tokyo. Zij is naar hun school in de stad Kochi overgeplaatst, op het eiland Shikoku.

Oorspronkelijk werd de film niet in de Japanse bioscoop uitgebracht maar op de televisie vertoond. Desalniettemin is het een echte Ghibli-film over oprechte emoties tijdens het opgroeien - hoewel de film van regisseur Tomomi Mochizuki het niet haalt bij het werk van bijvoorbeeld Hayao Miyazaki of Hideo Takanata. Ocean Waves was in eerste instantie bedoeld als goedkoop en snel project waarmee het jongere gedeelte van de medewerkers van Studio Ghibli het vak konden leren. De film werd echter te duur en liep achter op schema.




NieuwsFilm

meest populair