Martin Scorsese negatief over de filmindustrie

Martin Scorsese negatief over de filmindustrie

En hij is zeker niet de eerste.

De nodige bekendheden hebben de afgelopen maanden al laten weten dat Hollywood niet meer is wat het ooit was. Zo zei Clint Eastwood nog dat de originaliteit flink achteruit is gegaan en dat films alleen nog worden geproduceerd als ze een winst kunnen maken, terwijl John Malkovich vond dat er bijna geen kleinere films meer zijn, aangezien deze geen competitie vormen tegen alle blockbusters van vandaag. Nu heeft een andere grootheid zich over de stand van zaken in Hollywood uitgelaten, namelijk niemand minder dan Martin Scorsese.

Zo liet Scorsese weten dat hij amper nog maar iets meekrijgt van de recente cinema, aangezien hij geen nieuwe films meer bekijkt. Maar daar heeft hij wel een goede reden voor: ''Niks heeft meer een betekenis in de filmwereld van vandaag. Het is een gevolg van het enorme aanbod aan films, overal waar je kijkt, zie je beelden. Vroeger moest je je nog verplaatsen en naar de bioscoop gaan om een film te zien. Deze hadden tenminste nog een dieper liggende boodschap en betekenden iets. Maar vandaag de dag zie je ze overal en nergens''.

De Oscar winnende regisseur zei ook dat: ''Woorden hebben hun betekenis verloren. Woorden betekenen niks meer, ze worden verdraaid en verkeerd geïnterpreteerd. Dus wat is dan nog het doel ervan? Het belangrijkste onderdeel van een film is op deze manier verdwenen''.

De nieuwste film van 74-jarige regisseur, Silence, verschijnt in februari 2017 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair