'The Great Wall' beleeft grootse start in China

'The Great Wall' beleeft grootse start in China

De film van Yimou Zhang en Matt Damon trapt prima af.

Terwijl de rest van de wereld zich vermaakt met de grootse intergalactische gevechten in Rogue One: A Star Wars Story stemde het Chinese filmpubliek af op The Great Wall, de Engelstalige debuutfilm van Yimou Zhang. En het ging de fantasyfilm goed af. Het eerste weekend was goed voor maar liefst $66 miljoen.

Zo'n 70% van de totale weekendomzet aan de Chinese filmtheaters werd binnengehaald via de bezoekers van de film met namen als Matt Damon (Jason Bourne), Tian Jing (Kong: Skull Island), Andy Lau (Tou ze), Lu Han (Time Raiders), Eddie Peng (Operation Mekong) en Willem Dafoe (Spider-Man) en Pedro Pascal (Narcos).

De score van $66,0 miljoen is na de openingsscores van de gameverfilming Warcraft en de Chinese fantasyfilm The Mermaid de hoogste van 2016. De vraag is nu tot welke hoogte de film kan stijgen. Pas vanaf begin januari draait ook Rogue One in China.

Het $150 miljoen kostende The Great Wall draait vanaf 2 februari in de Nederlandse bioscoop. In de States gaat de film op 17 februari in première.



NieuwsFilm

meest populair