Denzel Washington over de Oscars en gebrek aan diversiteit

Denzel Washington over de Oscars en gebrek aan diversiteit

Ook onthulde de Oscarwinnaar vermakelijke dingen tijdens een Reddit Ask Me Anything.

Begin dit jaar kampte de Oscars met aardig wat controverse in de vorm van veel blanke deelnemers. Het zorgde voor ophef waar vooral Afro-Amerikaanse acteurs op reageerde. Inmiddels hebben de leden van de Acadamy Awards maatregelen genomen door meer vrouwen en gekleurde mensen een plaats aan te bieden binnen de commissie. Tijdens het programma 60 Minutes liet acteur Denzel Washington weten hoe hij zich voelt. De regisseur van Fences heeft in totaal twee gouden beeldjes binnengesleept, voor een bijrol in Glory en de hoofdrol in Training Day.

"Ik hoef er niet over na te denken. Ik heb het meegemaakt. Ik was de persoon bij de Oscars wiens naam niet genoemd werd. Ik was ook de persoon bij de Oscars wiens naam wel geroepen werd. Wanneer iedereen dacht dat mijn naam te horen zou zijn, en dat niet gebeurde, was ik ook die man." Volgens de 61-jarige Amerikaan gaat het allemaal eerlijk. "En dus? Ga je opgeven? Als je naar een smoes zoekt, dan zul je er één vinden. Je zult het vinden waar je het wil. Zo kan je niet leven. Doe gewoon je best."

Ter promotie van zijn bovengenoemde regieklus woonde de acteur eveneens een interview bij via de sociale nieuwswebsite Reddit. Via de computer beantwoordde hij enkele vragen van fans. Bijvoorbeeld op welk gespeeld filmkarakter hij het meest lijkt. "Dat zou een goeie vraag voor mijn vrouw zijn. Ik weet het niet. Ik denk geen één, niet helemaal. In allen zit een deel van mij, dus ik kan niet zeggen dat eentje echt op mij lijkt. 'Training Day' kwam dicht in de buurt. Maar nee, dat is de oude ik. De jonge ik."

De vreemdste situatie waarin hij zich bevond ging als volgt: "Dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat ik niet op tijd een toilet kon vinden. Dat hebben we allemaal wel meegemaakt, je weet waar ik het over heb," lachte hij. "O, man. En het was koud buiten en opeens begon het warm te worden... Je snapt het wel."




Washington ziet een film met Quentin Tarantino wel zitten. "Hij is een geweldige filmmaker. Mijn dochter heeft werkelijk met hem gewerkt aan 'Django Unchained.' Hij wilde dat ze terugkwam en voor hem bleef werken. Ze zei: 'Pap, hij slaapt nooit!' Ja, als hij me zou vragen, dan heb ik interesse. Hangt er wel vanaf waar het om gaat. Ik moet het op papier zien staan. Daarnaast heeft hij als schrijver het script van 'Crimson Tide' opnieuw bewerkt. Overduidelijk werkte hij niet als regisseur, maar hij was wel één van de schrijvers."

Als laatste deelde hij advies van zijn moeder mee, die een zeer positieve invloed op de acteur had. "Ze zei: 'Hou het simpel.' Het duurde even voordat ik begreep dat je veel dingen niet nodig hebt. Ik bedoel niet het materiaal, professioneel gezien. Ik heb dit weleens eerder gezegd, dat Sidney Poitier tegen mij zei: 'Als ze je heel de week gratis zien, dan zullen ze in het weekend niet betalen om naar je te kijken.' Zorg ervoor dat je niet overal te zien bent. Op mijn leeftijd denken mensen dat meer beter is. Dat is niet zo in de filmwereld. Uitstekend voorbeeld: wanneer heb je voor het laatst Daniel Day-Lewis gezien? Nou? 'Lincoln.' Die bracht zo'n drie tot vierhonderd miljoen op. Zo werkt de filmindustrie. Je wil dat mensen zeggen: 'Waar hangt hij uit?' Hou het simpel."



NieuwsFilm

meest populair