Fences (2016)

Levensechte personages en imponerend acteergeweld in dit voor vier Oscars genomineerde familiedrama van Denzel Washington.
play

7,3 details

  • 139 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
139 Min Verenigde Staten

De jaren vijftig. Een Afro-Amerikaanse vader worstelt met rasverschillen in de Verenigde Staten en probeert in de tussentijd zijn gezin op te voeden.

Regie
Denzel Washington
Cast
Denzel Washington, Viola Davis, Mykelti Williamson, Stephen McKinley Henderson, Russell Hornsby, Saniyya Sidney, Phil Nardozzi, Jovan Adepo, Lesley Boone, Christopher Mele, Chris McCail, Mark Falvo, Dontez James, Joshua Tronoski, Malik Abdul Khaaliq, Jason Silvis, Cecily Lewis, Toussaint Raphael Abessolo, Terri Middleton, Kelly L. Moran, Tra'Waan Coles.
Release
25.12.2016
Release NL
16.02.2017
Release DVD
05.07.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Denzel Washington | Cast: Denzel Washington (Troy Maxson), Viola Davis (Rose Maxson), Stephen Henderson (Jim Bono), Jovan Adepo (Cory), Russell Hornsby (Lyons), e.a. | Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2016

Trots prijken de namen en gezichten van de twee hoofdrolspelers op de filmposter van Fences. Viola en Denzel. De voornamen volstaan om te weten om wie het gaat en wat er te verwachten valt. Na Troy Maxson eerder op het toneel al belichaamd te hebben, nam Washington voor de verfilming van August Wilsons gelauwerde Fences naast de hoofdrol ook de regie voor zijn rekening. Samen met tegenspeelster Davis, die de overstap van het podium naar de set met hem maakte, speelt hij de sterren van de hemel. Wat is dat geroep daar in de verte? Het zijn de Tony Awards die beide acteerkanonnen eerder voor deze rollen wonnen, die het gezelschap van een paar Oscars ontbieden!

Fences geeft een kijkje in het alledaagse leven van een Afro-Amerikaans arbeidersgezin in de jaren vijftig in Pittsburgh. Vader Troy Maxson maakt als vuilnisman lange dagen, die hij doorkomt dankzij levendige discussies met zijn collega en buurman Jim Bono, en de wetenschap dat zijn liefhebbende vrouw Rose thuis op hem wacht. Minder rooskleurig is Troys moeizame relatie met zijn kinderen Lyons - uit een eerdere relatie - en Cory. Terwijl de oudste zoon zich alleen tot een bezoekje lijkt te laten verleiden als hij in geldnood zit, kan de jongste niet kan wachten tot hij het strenge regime van zijn vader kan ontvluchten. Dit zou op zichzelf al meer dan voldoende familiedrama zijn voor de gemiddelde man, maar de kostwinner in Fences kan het toch niet laten om nog wat olie op het vuur te gooien met een buitenechtelijke affaire. Pijnlijke confrontaties kunnen natuurlijk niet uitblijven.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Fences Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.