Katten, katers en poesjes in trailer 'Kedi'

Katten, katers en poesjes in trailer 'Kedi'

In Istanbul regeren de katten, niet Erdogan.

Katten zijn koning in Istanbul, zo laat de trailer voor de documentaire Kedi zien.

Kedi vertelt het verhaal van de vele zwerfkatten die door Istanbul ronddwalen. Als je ooit in het voormalige Constantinopel bent geweest, heb je vast een aantal poezen voorbij zien lopen. Zelf zag ik er eentje voor het hek van de Nederlandse ambassade staan en naar binnen staren. Alsof de kat naar Nederland wilde. Er liep vast een muis of ander voedsel op de binnenplaats rond.

Zo zijn er honderdduizenden katten in Istanbul, maar Kedi volgt voornamelijk zeven specifieke harige beestjes. In onderstaande trailer worden ze allemaal geïntroduceerd. Kedi wordt al omschreven als een verfijnde variant op de katvideo. Als de film op Youtube zou verschijnen, wordt het waarschijnlijk de best bekeken documentaire ooit worden.

Kedi is het debuut van de Turkse Ceyda Torun, die daarmee na één korte film haar eerste langere film maakt. Nadat de film dit jaar op enkele festivals draaide komt Kedi in februari in de Verenigde Staten uit. Op een Nederlandse release is het nog even afwachten, maar tot dan is er de trailer:



NieuwsFilm

meest populair