Video

Wes Anderson kondigt nieuwe film 'Isle of Dogs' aan

Een persoonlijke boodschap van de Amerikaanse regisseur over zijn nieuwe 'pet project'.

door Jan Roselaar om 11:29 in Video
Dat Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, Fantastic Mr. Fox) al enige tijd aan zijn nieuwe film werkzaam was, wisten we al. Inhoudelijk was echter bar weinig bekend over diens nieuwe project, behalve dat het een stop motion film over honden betrof. Anderson zelf verbreekt de stilte nu in een persoonlijke videoboodschap, waarin hij de titel en de castlijst van de film onthult.

Andersons nieuwste heet Isle of Dogs en wordt in de video inderdaad bevestigd als een stop motion film over honden, door zowel Anderson zelf als door de eveneens in de clip aanwezige Edward Norton, die de stemrol van de 'lead dog' op zich neemt. Over het plot van de film zwijgt hij vooralsnog, hoewel hij ons tenminste trakteert op een shot van de ster van de film, een hond genaamd Rex. Daarnaast probeert Anderson ons te overtuigen van het nut van The Film Foundation, een door Martin Scorsese opgericht fonds dat ten doel stelt zich hard te maken voor conservering van films voor hun historische waarde.

Isle of Dogs zal 'Japans' aanvoelen, liet Anderson eerder weten, waardoor het niet verrassend is dat de cast een aantal Japanners bevat, te weten Kunichi Nomura, Akira Ito, Akira Takayama, Koyu Rankin en Yoko Ono. Verder zullen we onder meer Bryan Cranston, BoB Balaban, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Bill Murray, Jeff Goldblum, F. Murray Abraham, Greta Gerwig, Harvey Keitel, Liev Schreiber, Courtney B. Vance en Tilda Swinton in de film horen.

Wanneer Isle of Dogs te zien moet zijn, laat Anderson in het midden, maar het zal in de loop van 2018 zijn.
1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Heerlijk droog, zit hier al met een grote grijns naar te kijken :D!

NieuwsFilm

meest populair