Robert De Niro over Trump en Obama

Robert De Niro over Trump en Obama

En ook een interessant weetje over zijn nieuwe samenwerking met Scorsese!

Hollywood-legende Robert De Niro is waarschijnlijk wel een van de bekendheden die tijdens de verkiezingen het hardst uithaalden naar de toen nog presidentskandidaat Donald Trump: zo noemde hij Trump bijvoorbeeld een varken. Toch heeft hij zijn uitspraken wat getemperd sinds bekend is geworden dat Trump Obama gaat opvolgen, al liet hij in een recent interview met 'The Inquierer' wel weten dat hij nog steeds lastig kan beseffen dat Trump heeft gewonnen.

''Het is een een surrealistische nachtmerrie, maar hopelijk gaat hij ons aangenaam verassen. Ik hoop dat hij zijn goede kant laat zien en Amerika ten positieve kan veranderen. Ik geef hem voorlopig dan maar het voordeel van de twijfel, we zullen wat het ons gaat brengen''.

De journalist vroeg of Hollywood enige invloed had gehad op Trump's overwinning: ''Tja, hij was jaren te zien in de tv-show 'The Apprentice' en die was een groot succes. Ik denk dat hem dat zeker geholpen heeft. Het is eigenlijk wel angstaanjagend als je ziet wat een tv-show je kan opleveren, het is eigenlijk te gek voor woorden''.

Ook liet de 73-jarige acteur zich uit over Obama: ''Ik ken hem een beetje, aangezien ik hem al een paar keer ontmoet heb. De eerste keer was 9 jaar geleden in New Jersey, toen ik een toespraak voor hem hield om hem te helpen een kans te maken op het presidentschap. Sindsdien ben ik wel al een paar keer naar het Witte Huis geweest, maar natuurlijk hadden we nooit zo veel tijd, dus echt vrienden zijn we niet, maar misschien komt dat nog wel''. De laatste keer dat De Niro Obama zag kreeg hij de 'Presidential Medal of Freedom' uitgereikt door de President zelf: ''Dat was een gigantische eer en heel speciaal. Het was namelijk misschien wel de laatste keer voor mij in het Witte Huis, maar sowieso de laatste keer dat Obama die medaille uit kon reiken''.

Ook doet wel een leuk weetje de ronde op het internet. De Niro zal, normaal gesproken, te zien zijn in Scorsese's eerstvolgende project, The Irishman, in 2018, waarin de Oscar winnende acteur een 'digitale ingreep' zal ondergaan. Dankzij deze technologie kan de acteur veel jonger gaan lijken. Deze techniek werd reeds toegepast in meerdere Marvel films, o.a. op Michael Douglas in Ant-Man en Robert Downey Jr. In Captain America: Civil War.

In het geval van Robert De Niro zal men normaal nog een stapje verder gaan; naar alle waarschijnlijkheid zal de acteur er ongeveer zo uit komen te zien als zijn personage in The Godfather II uit het jaar 1974, een verschil dus van meer dan 40 jaar!



NieuwsFilm

meest populair