Blu-Ray Review: The Loft

Blu-Ray Review: The Loft

Erik Van Looy hermaakt zijn eigen film.

Regie: Erik Van Looy | Cast: Karl Urban (Vincent Stevens), James Marsden (Chris Vanowen), Wentworth Miller (Luke Seacord), Eric Stonestreet (Marty Landry) Matthias Schoenaerts (Philip Trauner), Isabel Lucas (Sarah Deakins), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Bioscooprelease: geen

Met een productiebudget van $13 miljoen en de bekende namen Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller en Matthias Schoenaerts mocht de Belgische regisseur Erik Van Looy zijn hitfilm Loft uit 2008 remaken voor de het wereldwijde publiek. De derde versie - in 2010 verscheen al de Nederlandse remake Loft van Antoinette Beumer - bleek echter futloze poging. De ontvangst was uiterst mager en de $13 miljoen werd niet terugverdiend. Opvallende detail: de film werd al in 2011 opgenomen, maar verscheen pas veel later op het witte doek. Overigens niet de Nederlandse.

In The Loft (FT Stercijfer = 4,6) - goed voor $10,1 miljoen wereldwijd - huren vijf vrienden, allemaal getrouwd, samen een appartement waar ze met andere vrouwen kunnen afspreken. Maar hun fantasie verandert in een nachtmerrie wanneer ze het lijk van een overleden vrouw aantreffen in de loft, vastgebonden aan het bed. Vijf mannen, allemaal hebben ze een sleutel. Ze gaan op zoek naar de dader.

Bekijk de afbeelding
Film: The Loft| Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1, Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372003534 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Loft zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten verschijnt het DFW logo in beeld. Na de waarschuwingen en de kijkwijzer (12 jaar) worden de trailers van De Premier, Marauders en Term Life afgespeeld. Daarna start gelijk de hoofdfilm; er is geen hoofdmenu.

Beeld

Dutch FilmWorks levert een schijf met een opvallend nette High Def-beeldkwaliteit op. De scherpte (zeker in de close-ups) is ruim voldoende en het beeld is zeer strak en wordt niet gestoord door vervelende ruis. De kleuren doen natuurlijk aan, maar voelen helaas wat vlak aan. Al met al vooral een opvallend nette Blu-ray uitgave van Dutch FilmWorks!

Geluid

Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD surround track met ruimte voor de nodige dialoog en ondersteunende muziek, opgeleverd door de ervaren John Frizzell. Het geheel klinkt verder prima en de muziek stoort de prima verstaanbare dialoog op geen enkele wijze.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft helaas geen extra's meegeleverd. En dit is uiteraard zeer jammer. Het was erg aardig geweest als er een featurette te bekijken was waarin regisseur Erik Van Looy vertelt over zijn ervaring om voor een tweede keer dezelfde film te maken. Ook buitenlandse uitgaven lijken hierin niet tegemoet te komen. Online is onderstaande reportage te vinden:


Snel vergeten en uitkijken naar De Premier

Voor de regisseur is het waarschijnlijk een mooie stap geweest die helaas niet uitpakte zoals we dat wel graag hadden gezien. Als je de eerdere versie(s) hebt gezien, dan kun je deze prima overslaan. Al blijft het grappig dat er nu drie versies zijn van één film. Wil je hierover meer weten, dan kun je deze Masterproef van ene Vera Vanderhallen eens doorspitten. Van Van Looy verschijnt binnenkort De Premier in de Nederlandse bioscoop. De Blu-ray uitgave is ronduit basic, maar met de beeldkwaliteit zit het helemaal goed.



NieuwsFilm

meest populair