Oorspronkelijk zat er een Jedi in 'Rogue One'

Oorspronkelijk zat er een Jedi in 'Rogue One'

Maar wie?

Rogue One: A Star Wars Story is op veel manieren een traditionele film in de franchise. Maar op een aantal vlakken wijkt 'ie af van de standaard die gezet is. Denk maar aan het feit dat er geen Jedi in de film zitten. Dat was een bewuste keuze van regisseur Gareth Edwards, maar nu blijkt dat er oorspronkelijk wel een Jedi in zou hebben gezeten.

Scenarist Chris Weitz onthulde dat. "Lange tijd zaten er wel Jedi in het verhaal, maar op de achtergrond." Een daarvan is niemand minder dan de moeder van Jyn (Felicity Jones), waar in de uiteindelijke film wel naar gehint wordt. Daarin zien we immers hoe Jyn een Kyber Crystal krijgt van haar moeder. In de uiteindelijke versie had de moeder van Jyn, Lyra (Valene Kane), die waarschijnlijk gekregen van echtgenoot Galen (Mads Mikkelsen), maar toch kan het opgevat worden als een hint.

Waarom men uiteindelijk dan helemaal geen Jedi in de film had? "We vonden het interessanter om een verhaal te vertellen zonder Force krachten, zonder lichtzwaarden. We zouden een periode van gebroken geloof kunnen verkennen op die manier, kijken naar een melkwegstelsel zonder hoop. Er is wanhoop, omdat de Jedi weg zijn en met hen voor velen ook de Force. Dat betekende dat ons verhaal kon draaien om gewone mensen die iets buitengewoons deden."

NieuwsFilm

meest populair