Arthouse

Keanu Reeves bidt om film te behouden in 'The Film Prayer'

Een korte film ter promotie van het behoud van analoge film.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 15:10 in Arthouse
Bekijk hieronder de korte film The Film Prayer, met de stem van Keanu Reeves.

The Film Prayer is een korte film over het medium film, verteld vanuit het perspectief van film zelf. Analoge film wel te verstaan, oftewel celluloid.

The Film Prayer is een korte film van het Toronto International Film Festival (TIFF) ter promotie van het behouden van analoge film en de projectie ervan. Het is min of meer een reclame voor TIFFs Save This Moment campagne. Save This Moment wil voor aandacht zorgen voor het bevorderen van het behoud van (oude) filmrollen en niet gedigitaliseerde films.

Het gebed dat Keanu Reeves in The Film Prayer voordraagt, is geschreven in 1920. Het zou geschreven zijn door een projectionist, gericht aan filmdistributeurs om ervoor te zorgen dat filmrollen beter behandeld zouden worden en jaren later nog steeds in filmblikken terug te vinden zouden zijn.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair