Nieuwe trailer ijzingwekkende thriller 'Birdshot'

Nieuwe trailer ijzingwekkende thriller 'Birdshot'

Een klopjacht op een klein meisje, dat voor de politie het bos in vlucht.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Birdshot, een spannende thriller waarin een klein meisje op de vlucht slaat voor de Filipijnse politie nadat ze per ongeluk een Filipijnse apenarend uit de lucht schiet.

De Filipijnse apenarend is namelijk een ernstig bedreigde diersoort én de nationale vogel van de Filipijnen, die nog slechts op vier eilanden in de wereld voorkomt. Het is hoogst illegaal om de vogel te doden. Nadat het meisje vanwege haar vergissing het bos in vlucht, wordt er door de politie een klopjacht op haar geopend.

Natuurlijk is er veel meer aan de hand dan alleen het neerschieten van de vogel. In eerste instantie de symboolpolitiek rondom het pakken van de dader van het doden van de nationale vogel. Maar er blijkt ook iets in dat bos verborgen te zijn, waarvan hoge piefen niet willen dat de politie dat ontdekt.

De Filipijnen staan tegenwoordig internationaal vooral bekend om hun trage arthouse cinema van regisseurs als Lav Diaz, maar misschien gaan thrillers en horrorfilms als Birdshot, Nilalang en Seklusyon daar binnenkort verandering in brengen.



NieuwsFilm

meest populair