'Jurassic World 2' wordt leuk

'Jurassic World 2' wordt leuk

Maar tegelijk duister.

Jurassic World was niet alleen een van de best verdienende films ooit, het was ook een zeer succesvolle voortzetting van een oude franchise. Geen wonder dus dat velen uitkijken naar het vervolg dat regisseur J.A. Bayona mag maken. Daarvan weten we al dat de film "duisterder" wordt dan eerdere films in de franchise. Maar tegelijk gaat Bayona voor een leuke film zorgen.

"Na het maken van The Impossible en A Monster Calls, zei ik, 'Laten we nu wat plezier hebben.' Dus tekende ik voor een dinosaurusfilm van Spielberg. Het is geweldig, maar tegelijk gigantisch en veel grootschaliger dan de vorige film," aldus Bayona.

De regisseur is zich bewust van de moeilijke uitdagingen die hij het hoofd moet bieden bij het maken van deze vijfde film in de Jurassic-franchise. "Ik denk dat wat moeilijk is van een vijfde film in een franchise, de vraag is hoe je nieuwe dingen kunt introduceren en tegelijk een ode kunt brengen aan wat we al gezien hebben. Ik denk dat Colin [Trevorrow] goed werk verricht heeft met de eerste, als het aankomt op het vinden van een balans tussen wat mensen verwachten en wat ze weer zijn. Ik was dan ook verrast toen hij met het verhaal pitchte, omdat het leidt tot iets wat we niet eerder gezien hebben en enkele van de belangrijkste elementen van de andere films naar voren brengt en daar iets belangrijks mee doet. Ik vond het erg interessant en het is het tweede deel van een trilogie die het verhaal naar een plek brengt die je doet verlangen naar veel meer."

Jurassic World 2 heeft weer rollen voor Chris Pratt en Bryce Dallas Howard en draait vanaf juni 2018 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair