Lucasfilm reageert op kritiek 'Rogue One'

Lucasfilm reageert op kritiek 'Rogue One'

Waarom maakte men een controversiële keuze?

Na de release van Rogue One: A Star Wars Story ontstond er een discussie over de film van regisseur Gareth Edwards. Het geheel werd namelijk enigszins controversieel door de aanwezigheid van personages uit A New Hope: Grand Moff Tarkin en een jonge Prinses Leia. De personages werden niet opnieuw gecast, maar met behulp van visuele effecten in beeld gebracht.

De ontvangst daarvan was gemengd: enerzijds werd de techniek geprezen en anderzijds was er kritiek op het feit dat het geheel er net niet echt genoeg uit ziet. In een interview met de New York Times laten diverse crewleden van Rogue One weten hoe de beslissing gemaakt werd en wat het alternatief was.

"Als Tarkin niet in de film zou zitten, hadden we dat ook moeten uitleggen," aldus producent Kiri Hart. "Dit was immers zijn trots." Tegelijk was er volgens ILM CCO John Knoll een alternatief: "We hebben het erover gehad om Tarkin deel te laten nemen aan dialoog via hologrammen, of dat door andere personages te laten leveren."

Toch is daar niet voor gekozen, omdat het volgens Knoll "een logische keuze" was voor de film. De technologie die men gebruikte is "uitzonderlijk high-tech en arbeidsintensief. Het is duur om te doen. Dus ik kan me niet voorstellen dat dit voorlopig op grote schaal ingezet wordt".

Wat vinden jullie van de keuze om acteur Peter Cushing, die in 1994 overleed, terug te brengen voor Rogue One?



NieuwsFilm

meest populair