'Singin' in the Rain'-ster Debbie Reynolds overlijdt vlak na dochter Carrie Fisher

'Singin' in the Rain'-ster Debbie Reynolds overlijdt vlak na dochter Carrie Fisher

De actrice kreeg een beroerte.

De legendarische actrice Debbie Reynolds is overleden op 84-jarige leeftijd. Ze is overleden aan een beroerte die ze een dag na de dood van haar dochter Carrie Fisher (Star Wars) kreeg. Ze overleed in het Cedars Sinai Medical Center.

Reynolds was te zien in de tijdloze musical Singin' in the Rain uit 1952, waarin ook grootheden Gene Kelly en Donald O'Connor te zien zijn. Daarna was ze te zien in de musical Tammy and the Bachelor uit 1957. Voor haar rol in The Unsinkable Molly Brown (1964) kreeg ze een Oscarnominatie voor Beste actrice in een bijrol en dit jaar ontving ze van de Academy de Jean Hersholt Humanitarian Award.

Bekijk de afbeelding
Andere rollen had ze in The Tender Trap (1955) naast Frank Sinatra, How the West Was Won (1962) en The Singing Nun (1966) en ze sprak de stem in van het titelpersonage in Charlotte's Web (1973).

Recentere optredens had ze in Mother (1996) naast Albert Brooks en In & Out naast Kevin Kline. Haar laatste optreden stamt uit 2013. Toen speelde ze de moeder van Michael Douglas' Liberace in Steven Soderberghs Behind the Candelabra.



NieuwsFilm

meest populair