Kevin Costner wil weer Western regisseren

Kevin Costner wil weer Western regisseren

Costner hoopt op een epos van maar liefst tien uur.

De Western zit acteur/regisseur Kevin Costner in het bloed, getuige Dances with Wolves en Open Range. Ook voor een epische speelduur draait hij zijn hand niet om, gelet op het feit dat die eerste titel dik drie uur duurt, terwijl de tweede ruim de twee uur overstijgt. Dat Costner op den duur terug zou vallen op zijn favoriete genre komt niet als verrassing. Zijn haast megalomane plannen voor zijn nieuwste regieklus echter wel.

In interviews met Vulture en Variety geeft Costner nu aan plannen te hebben voor een nieuwe Western, die zijn vorige werk zowel op de geplande grootse schaal als de imposante speelduur van pakweg tien(!) uur ruimschoots voorbij streeft. 'Ik heb samen met anderen weer een Western geschreven en ik zou er graag meer willen regisseren in de tweede helft van mijn carrière. Ik heb mijn films altijd uitbesteed aan regisseurs waarvan ik dacht dat ze het beter konden doen dan ik, maar een hoop stemmen in mijn familie fluisteren me in mijn oor dat ik de films waarop ik verliefd ben zelf moet aanpakken. Dus dat ga ik doen.' Aldus Costner.

Hij vervolgt met het oplichten van een tipje van de sluier van zijn volgende project. 'Het wordt ongeveer tien uur lang, geloof het of niet. Misschien maak ik er wel drie films van. Of zelfs nog een vierde, er is genoeg materiaal voor een hele sage. Ik zou het naar de televisie kunnen brengen. Of ik zou er elke zes maanden eentje uit kunnen brengen, als één grote aaneen gebonden Western.' Inhoudelijk laat Costner vooralsnog niks los over zijn nieuwe passieproject, maar de ambitie is onmiskenbaar aanwezig.

Wanneer Costners super-Western(s) te zien moet(en) zijn, is voor iedereen nog een raadsel. Costner heeft de tijdsgeest mee, nu dat het genre in recente jaren een comeback heeft gemaakt, te denken aan recente titels als The Magnificent Seven, Bone Tomahawk, The Hateful Eight en de binnenkort te verschijnen "Nederlandse" western Brimstone.



NieuwsFilm

meest populair