Mark Hamill herdenkt Carrie Fisher in afscheidsbrief

Mark Hamill herdenkt Carrie Fisher in afscheidsbrief

Hij vertelt o.a. over hun ontmoeting, het succes van 'Star Wars' en wat er zo geweldig aan haar was.

Het overlijden van Star Wars-actrice Carrie Fisher vond een week geleden plaats en toont vandaag de dag nog steeds aan dat de pijn van familie, vrienden en fans vers is. Collega Mark Hamill (65 jaar) eert zijn vriendin in een grote brief die hij mocht plaatsen via The Hollywood Reporter. Daarin legt hij uit wat voor relatie ze hadden en hoeveel hij haar gaat missen.

"Carrie en ik namen een unieke plek in elkaars leven in beslag," begint Hamill. "Het was alsof we in een amateur band zaten die het voor elkaar kreeg enorm veel succes te boeken. We hadden geen idee wat voor effect 'Star Wars' op de wereld zou hebben. Ik weet nog wel dat we aan het toeren waren, voordat de film uitkwam. Toen we op het vliegveld van Chicago aankwamen was er een menigte. Ik zei: 'Hé, kijk jongens. Er zal bij ons een bekendheid aan boord zijn.' Ik keek rond om te zien wie dat mogelijk was. En toen zag ik een kind gekleed als Han Solo. Daarna een meisje als Prinses Leia. Ik zei: 'O, mijn god, Carrie. Kijk, iemand is als jou verkleed. Ze heeft de haarknotten op haar hoofd!"

De Amerikaan vertelt daarna dat hij haar leerde kennen tijdens een diner in Londen, voordat de opnames begonnen.

Liefhebbers kunnen de hele brief hier lezen. Hamill onthult heel blij te zijn dat hij Fisher mocht kennen. "Ze kon een lastpak zijn, iemand waar je veel werk aan had. Maar mijn leven zou veel saaier en oninteressanter uitgepakt zijn als zij de vriendin niet was geweest die ze was."



NieuwsFilm

meest populair