Arthouse

Juliette Binoche en Gerard Depardieu gecast in 'Les lunettes noir'

De nieuwste film van Claire Denis in plaats van High Life.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 08:00 in Arthouse
Juliette Binoche, Gérard Depardieu en Xavier Beauvois gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwste film van Claire Denis, Les lunettes noir.

High Life zou lange de tijd de nieuwste film van Claire Denis worden. Een ambitieus sciencefictiondrama met Robert Pattinson en Patricia Arquette in de hoofdrollen. In deze nog te maken film accepteert een groep gevangenen vervroegde vrijlating in ruil voor het verplicht uitvoeren van een ruimtemissie. Eenmaal in de ruimte blijkt er uiteraard meer aan de hand te zijn dan er eerst leek.

De opnames zouden later dit jaar moeten beginnen, maar het grote project is nog echter nog even uitgesteld en maakt plaats voor het veel kleinere Les lunettes noir. De regisseur van onder andere White Material en Beau travail begint deze maand al met filmen in Parijs en Guéret. Les lunettes noir is gebaseerd op Fragments d'un discours amoureux, in Nederland vertaald als De taal der verliefden, van Rolant Barthes.

Het boek bestaat uit literaire en filosofische fragmenten vanuit het perspectief van verliefden. Het boek is al eens eerder verfilmd, in 2010. Derek Tsang en Jimmy Wan maakten er de Hongkongfilm Lover's Discourse van, bestaande uit vier verhalen over liefde en lovers.

Het is opvallend dat Juliette Binoche en Gérard Depardieu samen in een film te zullen zien zijn. Depardieu deed een aantal jaar geleden stof opwaaien in de Franse filmwereld toen hij in een interview zei dat de alom geliefde Binoche niet kon acteren en dat hij haar populariteit niet begreep.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair