Editors onthullen invloed heropnames op 'Rogue One'

Editors onthullen invloed heropnames op 'Rogue One'

Wat zijn de voornaamste veranderingen door de heropnames?

De heropnames van Rogue One: A Star Wars Story zijn al lange tijd in het nieuws. Vandaag hebben we een paar mooie citaten van de editors van de film - John Gilroy en Colin Goudie - die vertellen over de veranderingen die aangebracht zijn in Gareth Edwards' project. Tegenover Yahoo laten ze weten dat het verhaal op een bepaald moment in de productie opnieuw uitgewerkt is.

"Het verhaal is tot in bepaalde mate opnieuw bedacht, in de zin dat er scènes aan het begin zijn toegevoegd en de boel iets beter uitgewerkt is," aldus Gilroy. "We wilden sommige personages, zoals Cassian Andor en Bodhi Rook, een grotere plek geven. De scène waarin Cassian geïntroduceerd wordt met die andere spion, Bodhi die in Jedha op weg naar Saw is, die dingen zijn allemaal toegevoegd. En ook Jyn, hoe we haar opzetten en haar laten ontsnappen uit het transportvoertuig. Het waren allemaal nieuwe toevoegingen om het verhaal beter op te zetten."

Oorspronkelijk begon het verhaal van Jyn, direct na de proloog, op Yavin IV. Later besloot men om haar verhaal eerder op te pakken, om zo het begin van de film wat spannender te maken. "De proloog was altijd hetzelfde. Jyn is een klein meisje, dus als je haar als volwassene ontmoet in de film, was dat oorspronkelijk direct in een meeting. Dat is geen fijne introductie. Haar in de gevangenis hebben en dat Cassian zich op een missie bevindt in het begin, dat voelde spannender, wat interessanter."

Dat de proloog er altijd was, is interessant, want Gareth Edwards liet tegenover Empire weten dat de eerste versie van de film wel een openingstekst had. Wellicht dat de proloog de noodzaak van een openingstekst ook gewoon kleiner maakte. "Zes maanden voor de opnames hadden we een meeting en daarin hadden we het over de openingstekst. Ze vonden die niet nodig omdat het films die op zichzelf stonden waren."

Er zijn verder nog veel andere veranderingen. Volgens Gilroy is bijvoorbeeld het stuk aan het einde flink veranderd. "Er gebeurd heel veel in de derde akte. Er zijn zeven verschillende plekken met actie en dat veranderde behoorlijk samen met de personages. Wat we eerst hadden, was een heel stuk anders." Details gaf Gilroy niet, maar: "We hebben daar tot het allerlaatste moment aan gewerkt, ook heel nauw samen met ILM, die ons dan tijdelijke shots gaven, waarna we opnieuw konden kijken naar het geheel."

Volgens Goudie was de oorspronkelijke versie van de film tot slot niet veel langer dan wat in de bioscoop te zien is. "Ik denk dat de eerste versie misschien tien minuten langer is. Ik weet het niet meer precies, maar er is geen vier uur durende versie."



NieuwsFilm

meest populair