Martin Koolhoven reageert op overweldigende en heftige reacties 'Brimstone' en krijgt biertje

Martin Koolhoven reageert op overweldigende en heftige reacties 'Brimstone' en krijgt biertje

Volgende week eindelijk in de bioscoop.

Tegenover de Telegraaf heeft regisseur Martin Koolhoven gereageerd op de positieve en heftige reacties op zijn film Brimstone. De eerste bezoekers zijn onder de indruk, maar er zouden ook mensen zijn weggelopen uit de zaal tijdens de voorvertoningen.

"Je spreekt wel vaker mensen die je vertellen dat ze van Oorlogswinter of Het schnitzelparadijs hebben genoten. Maar bij de previews komen mensen echt geëmotioneerd de zaal uit en klampen mij aan om te zeggen dat ze nooit zo geraakt zijn door een film. Ik voel me af en toe bijna gegeneerd," aldus de Nederlandse regisseur die zijn film al in première zag gaan tijdens het Filmfestival van Venetië.

"Dat ging om een man die het emotioneel allemaal niet meer aankon. Maar zijn vrouw bleef zitten - die wilde weten hoe het verhaal afliep. Hij bood me nog wel een biertje aan tijdens het wachten," over het feit dat er iemand de zaal uit liep tijdens een voorvertoning waar Koolhoven zelf aanwezig was. En heel raar is dat niet, aangezien de film met acteurs als Emilia Jones, Kit Harington, Guy Pearce, Dakota Fanning en Carice van Houten als behoorlijk schokkend ervaren kan worden.

Dat Koolhoven van een biertje lijkt te houden, wordt ook duidelijk doordat Cinema Brewers de film Brimstone een eigen biertje geeft. Het biermerk lanceerde eerder bieren gebaseerd op films als Pulp Fiction en King Kong.


En afsluitend een paar woorden van Koolhoven over de film: "Brimstone gaat over wat religie met mensen kan doen en welke invloed dat in de negentiende eeuw op vrouwen had. Het verhaal is niet waargebeurd, maar alles wat ik toon had wel echt gebeurd kunnen zijn. Zo heftig was die wereld, ja." Vanaf volgende week donderdag draait Brimstone in de Nederlandse bioscoop.


Wil jij trouwens aan Koolhoven laten weten wat je van zijn film vindt? De Nederlandse filmmaker zit nagenoeg 24/7 op Twitter! Stuur hem een berichtje zouden we zeggen. En Martin, zelf nog iets toe te voegen?

NieuwsFilm

meest populair