Events & Festivals

IFFR maakt volledige selectie Bright Future bekend

Inclusief de competitie voor de Impact Cinema Bright Future Award 2017.

door Kaj van Zoelen om 17:21 in Events & Festivals
International Film Festival Rotterdam (IFFR) maakt vandaag het volledige Bright Future-programma bekend, inclusief de titels die meedingen naar de Bright Future prijs, de Impact Cinema Bright Future Award 2017

Vanaf deze festivaleditie adopteert Impact Cinema de prijs, bestemd voor een debuterende maker wiens feature film een wereld- of internationale première beleeft in het Bright Future-programma. De jury bestaat dit jaar uit filmprofessionals Marta Donzelli, Marleen Slot en Jean-Pierre Rehm.

De competitie voor de Impact Cinema Bright Future Award 2017 bestaat uit zestien debuutfilms uit alle hoeken van de wereld. Van de persoonlijke Chinese documentaire Children Are Not Afraid of Death, Children Are Afraid of Ghosts van Rong Guang Rong tot de melancholieke, Braziliaanse roadmovie Pela janela van Caroline Leone. Van dichter bij huis komt het ironisch-hippe, maar geëngageerde Selbstkritik eines bürgerlichen Hundes van Julian Radlmaier en uit België het filmessay Inside the Distance van Elias Grootaers.

Impact Cinema heeft dit jaar voor het eerst zijn naam aan de prijs verbonden. Noëlle Haitsma van Impact Cinema zegt: "Met Impact Cinema streven we naar vernieuwing in de filmsector die er voor zorgt dat filmmakers nieuwe zienswijzen, actuele thema's en films die verandering in gang zetten een groter en breder publiek bereiken. Het gaat om initiatieven van productie tot distributie voor thought provoking films, voor 'Cinema That Changes the Picture'. De focus op vernieuwing en talentontwikkeling binnen de Bright Future Competition en IFFR is in lijn met de missie van Impact Cinema. Bright Future is immers IFFR's verzamelplaats voor vers filmbloed en maatschappelijk geëngageerde filmkunst."

Buiten deze competitie presenteert Bright Future ook premières van een aantal tweede speelfilms van veelbelovende filmmakers. Zo komt de Koreaanse Jung Yoon-suk, wiens Non-Fiction Diary in 2012 veel lof oogstte, naar Rotterdam voor zijn punkactivisten-documentaire Bamseom Pirates Seoul Inferno. Mariano Luque, die zijn debuut Salsipuedes in Cannes vertoonde, presenteert Otra madre.

De Poolse regisseur Lukasz Ronduda, van The Performer, komt met A Heart of Love, een fictief kunstenaarsportret. Al deze nieuwe producties zijn op hun eigen manier internationaal en kosmopolitisch van aard. Ofwel in hun productie- of financieringswijze, in de filmlocaties, in de samenstelling van cast en crew of in hun thematiek: bij de producties van de regisseurs van de toekomst valt er niet aan globalisering te ontkomen.

Klik hier voor de volledige lijst van films in het Bright Future-programma.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair