Petitie gestart rond Carrie Fisher's personage Princess Leia

Petitie gestart rond Carrie Fisher's personage Princess Leia

En Disney verdient 50 miljoen aan haar dood.

Het gebeurt vandaag de dag wel vaker dat er petities op het internet rondgaan om bepaalde films tegen te werken, of juist te helpen. Nu is er weer een nieuwe petitie op het internet te vinden, die over niemand minder gaat dan de pas overleden Carrie Fisher.

Zowat heel de wereld had het over haar dood en op de sociale media waren duizenden berichten van haar fans te vinden en zelfs van heel wat bekendheden die allemaal de actrice bedankten voor alles wat ze had gedaan. Natuurlijk vond vrijwel iedereen het enorm choquerend dat ze op pas 60-jarige leeftijd overleden was. Nu willen de nodige fans, als ultiem eerbetoon, dat haar beroemde personage Princess Leia, een officiële Disney-prinses wordt.

De fan die de petitie heeft gestart, Cody Christensen, vader van vijf dochters, schreef: ''Na het tragische verlies van Carrie vinden we dat er een uitzondering gemaakt zou moeten worden bij Disney op de regel dat elke prinses uit een animatie film moet komen. Het zou namelijk geweldig zijn om Carrie op deze manier te herinneren en dat ze zo voor eeuwig zou blijven bestaan''.

Christensen en de nodige fans (aangezien al meer dan 30.000 mensen de petitie hebben gesigneerd) hopen dat Leia een prinses wordt zoals Sneeuwwitje, Assepoester of Tiana. Christensen ging verder met: ''We houden allemaal van de Disney-prinsessen, maar Leia is ook nog eens sterk, slim en zou een gigantisch goed rolmodel zijn voor mijn kinderen''.

Of het uiteindelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag, want zelfs niet elk vrouwelijk personage wordt toegevoegd aan de prinsessen 'rank'; zo bijvoorbeeld ook niet Elsa van de razend populaire Frozen.

Ook wel een interessant weetje is dat Disney het gigantische bedrag van 50 miljoen verdient aan de dood van Carrie Fisher. Het 'huis van de muis' had zich namelijk verzekerd voor het geval dat Fisher haar driejarig contract niet zou kunnen afmaken. De filmstudio had dit gedaan bij Lloyds of London, die nu voor de grootste uitbetaling ooit staan bij een persoonlijke ongevallenverzekering. Voor degenen die zich afvragen waarom Disney überhaupt een verzekering had aangevraagd voor Fisher: dit is eigenlijk nog wel te begrijpen, de actrice had namelijk al vaker drugs- en drankproblemen gehad en leed aan bipolaire stoornissen, iets wat ze ook zelf had laten weten in haar autobiografie.



NieuwsFilm

meest populair