Indiase acteur Om Puri overleden

Bekend van o.a. 'East is East' , 'Ardh Satya', 'Ghandi', 'Sadgati' en 'Wolf'.

Om Puri is overleden. De Indiase acteur overleed aan een hartaanval. Puri werd 66 jaar oud.

Om Puri was een ster, voornamelijk in India, maar niet vanwege zijn looks. Hij werd gewaardeerd vanwege zijn vakwerk en kunst, en om hoe hij in zowel arthouse als commerciële producties altijd goede acteerprestaties leverde, en in meerdere talen/taalgebieden (die in India elk hun eigen lokale cinema hebben), zoals naast Hindi ook Marathi en Kannada.

Om Puri speelde in Indiase, Engelse en Amerikaanse films. In Engeland is hij vooral bekend van de komedie East is East en films als My Son the Fanatic en The Parole Officer.

In Amerika speelde Puri in Hollywoodproducties als Wolf, City of Joy en recentelijk nog in The Hundred-Foot Journey. Puri had een cameo in Gandhi.

Maar dat is allemaal niks vergeleken met de status die Om Puri geniet in India. Puri, Naseeruddin Shah, Shabana Azmi en Smita Patil staan bekend als de grote vier acteurs van de zogenaamde Indiase 'Art Film' of 'Parallel Cinema'. Soms wordt Amrish Puri (geen familie) ook tot dat rijtje gerekend. Om Puri bouwde samen met hen naam en faam op in de jaren tachtig met films als Ghashiram Kotwal, Ardh Satya, Mirch Masala en Dharavi. Tegelijk speelde hij ook in commerciële films als Disco Dancer en de remake van Don. Puri speelde ook in televisieseries.

NieuwsFilm

meest populair