Netflix geeft eerste foto's prijs uit sci-fi film 'Mute' van Duncan Jones

De "spirituele opvolger" van Jones' eerste film Moon.

Bram de Groot 7 januari 2017 17:20 in Algemeen
Netflix heeft een aantal eerste foto's onthuld uit Mute, de eerstvolgende film van Warcraft-regisseur Duncan Jones. Voor de sci-fi noir film beschikt de filmmaker over namen als Alexander Skarsgård (The Legend of Tarzan), Paul Rudd (Ant-Man), Justin Theroux (The Girl on the Train) en nieuwkomer Seyneb Saleh.

Mute speelt zich af in de nabije toekomst. Leo (Skarsgård) is een barkeeper in Berlijn en door een ongeluk in zijn kindertijd verloor Leo de mogelijkheid tot spreken. Het enige goede in zijn leven is nog zijn mooie vriendin Naadirah (Saleh). Als zij spoorloos verdwijnt, leidt Leo's speurtocht hem diep in de onderwereld van de stad. Twee opschepperige Amerikaanse chirurgen (Rudd en Theroux) lijken de enige terugkerende aanwijzing en Leo is genoodzaakt om de onderwereld compleet binnen te stappen om zijn geliefde terug te vinden.

Mute wordt ook wel de "spirituele opvolger" van Jones' eerste film Moon (2009) genoemd en Jones heeft zich voor de film flink laten inspireren door Ridley Scotts Blade Runner uit 1982. Juist, die film die dit jaar een vervolg krijgt. Netflix zet Mute nog in 2017 online.NieuwsFilm