Blu-ray

Blu-Ray Review: The Shallows

Schaars geklede Blake Lively vs. hongerige haai.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 18:42 in Blu-ray
Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Blake Lively (Nancy), Óscar Jaenada (Carlos), Sedona Legge (Chloe), Brett Cullen (Dad), Janelle Bailey (Mom), Sully Seagull (Steven Seagull), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Bioscooprelease: 18.08.2016 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Films over haaien blijven de mens boeien. Na Jaws zijn er heel wat hoogte- en dieptepunten voorbijgekomen. Denk maar aan Deep Blue Sea, Open Water, Shark Night 3D en uiteraard de vele Sharknado-films. Afgelopen jaar was het Blake Lively versus een grote witte haai in The Shallows. Unknown-regisseur Jaume Collet-Serra zorgde ervoor dat er eindelijk weer eens een schappelijke haaienfilm in de bioscoop verscheen. De ontvangst bleek sterk, net als de box office omzet van bijna $120 miljoen.

In het $17 miljoen kostende The Shallows (FT Stercijfer = 6,2) gaat Nancy naar een verlaten baai met een witte strand. Deze baai brengt haar terug naar haar jeugdherinneringen van haar moeder, alles verandert echter wanneer de witte haai komt en haar aanvalt. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand.


Film: The Shallows | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609652659 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Shallows zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste het logo van Sony Pictures Home Entertainment in beeld om daarna direct over te gaan naar het hoofdmenu.

Beeld

Regisseur Jaume Collet-Serra en cameraman Flavio Labiano hebben ervoor gezorgd dat de zee en de (onderwater)natuur voortreffelijk in beeld worden gebracht. In High Def ziet dit er werkelijk fantastisch uit met een haarscherpe weergave en prachtige kleuren. Dit blijkt al uit de zeer fraaie vertoning van bijvoorbeeld het koraal en de waanzinnige golven. De shots waarin bijvoorbeeld Lively in het of onder water zwemt, zijn niet alleen vanwege de actrice een lust voor het oog. Fraai!

Geluid

Bij het beeld hoort een standaard 5.1 geluidstrack. Deze track zorgt ervoor dat de actie, de omgevingsgeluiden en de muziek van componist Marco Beltrami (3:10 to Yuma, The Hurt Locker) uitstekend uit de surroundset komt. De geluiden van de zee en het water klinken echt voortreffelijk. Net als het beeld erg sterk!

Bonusmateriaal

Deleted Scenes: In vijf minuten komen er drie verwijderde scènes voorbij, met de titels Chloe Sees the Shark, Call for Help en A Conversation with Seagull. Deze titels zeggen voldoende over de inhoud.

Shooting in the Shallows: De film speelt zich grotendeels af in en op het water. Dit vergt uiteraard het nodige van de crew en uiteraard actrice Blake Lively. In deze featurette wordt er stilgestaan bij de uitdagingen bij de opnames, zowel op locatie als in een opnamestudio.

When Sharks Attack: Een meer beschouwende featurette waarin samen met een overlever van een haaiaanval en deskundigen wordt gekeken naar de kans dat haaien mensen aanvallen.

How to Build a Shark: De haai in de film is uiteraard niet echt. Deze is eerst uitgedacht met onder meer concept-art en vervolgens echt gebouwd en tot leven gewerkt middels visuele effecten. Deze featurette geeft een blik op dat proces.

Finding the Perfect Beach: Lord Howe Island: Zoals in de film is te zien, is de opnamelocatie Lord Howe Island in Australië indrukwekkend. In deze featurette een blik op de opnames aldaar.

Spannend en Blake Lively. Super Blu-ray uitgave!

The Shallows weet de spanning goed op te bouwen en Lively is overtuigend in haar rol (en bikini en swimsuit). Over het einde van de haai moet je gewoon niet al te lang nadenken... Tevens moeten we blij zijn dat Jaume Collet-Serra na Unknown (2011), Non-Stop (2014) en Run All Night (2015) voor Lively koos en niet voor Liam Neeson. Overigens gaat in 2018 onder meer Jason Statham op zoek naar de Megalodon in de haaienfilm Meg. Deze Blu-ray uitgave is fraai, met uitstekend beeld en geluid en een aardige reeks extra's.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

007

Avatar

Jullie bedoelen vast deep blue sea

Sunspot

Avatar

Goeie film, eindelijk weer een coole haaienfilm. Mooi ook is dat er een mooie meid in zit.

Mooie beelden, je hebt het gevoel dat je zelf op zee dobbert :)

Chrischzz

Avatar

Vond het een aangename verrassing ja..

Alleen voelde het eind wat afgeraffeld aan..

FILM BOY

Avatar

Jammer dat ze de Steelbook niet reviewen. Die heb ik gekocht en is mij uitstekend bevallen.
Ik vind het ontzettend lelijk dat ze op de amary de Franse titel onder de Engelse hebben geplaats, wat helaas altijd gebeurt hier.
Ook vind ik het jammer dat ze bij ondertiteling informatie niet hebben vermeld dat er Engelse ondertiteling aanwezig is. Nu heb ik de film dan zonder ondertiteling gezien, maar ik vind het veel relevanter om te weten dat Engelse ondertiteling aanwezig als dat ik weet dat er Franse ondertiteling aanwezig is, en ik denk dat ik daarin niet de enige ben.

Master Of Films

Avatar

Het was een behoorlijke natte film vond ik.

donniebrasco

Avatar

Lachwekkend slechte film! Hier en daar cgi niet slecht....

nieuwslaatste nieuws

meest populair