The Shallows (2016)

Not just another day at the beach.

Spannend en pretentieloos zomervermaak, waarin Blake Lively in bikini de strijd aangaat met een overtuigende CGI-haai.
play

6,1 details

  • 86 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

In The Shallows volgen we Nancy. Ze is alleen is aan het surfen op een afgelegen strand. Op een korte afstand van de kust wordt ze aangevallen door een grote witte haai. Nancy komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand en het water kruipt omhoog.

Regie
Jaume Collet-Serra
Cast
Blake Lively, Brett Cullen, Óscar Jaenada, Sedona Legge, Angelo Jose, Lozano Corzo, Chelsea Moody, Sully Seagull, Janelle Bailey, Angelo Josue Lozano Corzo, Ava Dean, Pablo Calva, Jose Manual, Trujillo Salas, Diego Espejel.
Release
22.06.2016
Release NL
18.08.2016
Release DVD
21.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Blake Lively (Nancy), Óscar Jaenada (Carlos), Sedona Legge (Chloe), Brett Cullen (Dad), Janelle Bailey (Mom), Sully Seagull (Steven Seagull), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2016

Het lijkt erop dat Hollywood eindelijk weer van plan is om de haaienfilm een serieuze behandeling te geven. De studio’s hebben onder meer hun oog laten vallen op de verfilming van de prehistorische pulproman Meg van Steve Alten (waarin een monsterhaai ontsnapt uit de Marianentrog en een bloedbad aanricht voor de kust van Californië). Decennialang verkeerde de productie in zwaar weer, maar met een geplande releasedatum in maart 2018, lijkt de verwezenlijking van de haaienhorror nu dichterbij dan ooit. De concept-art die over de afgelopen jaren werd prijsgegeven op het internet, heeft de Spaanse filmmaker Jaume Collet-Serra ongetwijfeld geïnspireerd. Zo kan het gebeuren dat een voortreffelijk bedacht shot - een haai die door een golf heen breekt om een surfer te grijpen - ineens in volle glorie verschijnt in The Shallows.

Niet dat we Collet-Serra daarom alleen maar moeten beschuldigen van ordinair jatwerk, daarvoor hanteert de regisseur te veel een eigen regiestijl. Vooral in het eerste kwartier is zichtbaar dat hij zijn sporen heeft verdiend met het regisseren van commercials voor grote merken; hij maakt effectief gebruik van een ultrafris kleurenpalet, hippe popmuziek en (iets te veel) slow-motions. De beelden van de surfers op de azuurblauwe golven zouden zeker niet misstaan in een Go Pro-reclame of een sponsorvideo voor O’Neill-surfkleding. Complimenten ook aan cameraman Flavio Labiano, die het beeld regelmatig in de oceaan onderdompelt en daarmee het publiek genadeloos de stuipen op het lijf jaagt. Want dat de haai zal happen, is zeker.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Shallows Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Shallows

acties