Gezocht: talentvolle uitvinder (M/V) [column]

[header]Wie heeft er geen last van vieze vingers op de net uitgekozen DVD? Wie scheldt de wereld niet uit voor rotte vis vanwege de diepe krassen op het schijfje van de film die je o zo graag wilt zien?[/header]Wie heeft er geen last van vieze vingers op de net uitgekozen DVD? Wie scheldt de wereld niet uit voor rotte vis vanwege de diepe krassen op het schijfje van de film die je o zo graag wilt zien? Van alle filmergernissen staat deze met stip op nummer één.

Je installeert je ’s avonds na het werk met een pizza op schoot en een glas cola in de hand voor het pratende kastje. De DVD zit er al in en je bent klaar om te beleven wat het alledaagse leven je niet biedt. En… nee! &%#@!! – een ontgoochelde kreet die je steeds vaker uit onze burgerlijke huiskamers hoort komen. Je filmavondje is verpest doordat je DVD-speler niet opgewassen blijkt te zijn tegen de diepe groeven die op het spannendste moment van de film op de disc blijken te zitten. Alsof de hater van de mensheid zich daar speciaal mee bezig heeft gehouden.
Je gooit een stuk pizza tegen het hortende en stotende scherm en maakt de belofte nooit meer een DVD te huren. Maar ja, waar sta je de volgende dag om half zeven? Precies, bij de dichtstbijzijnde videotheek om een filmpje uit te zoeken. Je bent de ellende van de vorige avond vergeten en hoopt weer een spannende film te kunnen kijken. Ja, droom maar lekker verder! Sukkel…

Terug naar de videoband dan? Dat is geen optie: als je de superieure kwaliteit van beeld en geluid hebt leren kennen, is er geen weg terug naar de oude, vertrouwde VHS. Krasloze DVD’s maken, dat moet te doen zijn. Hup, een hoesje erom, zoals bijvoorbeeld bij de floppydisk, zodat mensen met hun vieze handen en bedoelingen er niet bij kunnen, en klaar is kees.
Als iemand denkt dat alles al is uitgevonden en alle leemtes op de markt reeds zijn gevuld, let op: er is een markt voor krasloze DVD’s! Dus uitvinders aller landen, verenigt u: geef ons een ergernis-vrij medium, een schijfje dat tegen een stootje kan, een DVD die elektrische schokken produceert bij een respectloze behandeling. Doe iets, verzin iets, en verlos ons van het kwade.

Videotheken kunnen het ook anders aanpakken: door simpelweg de DVD’s voor en na verhuur op krassen te controleren, en bij krassen de huurder te bestraffen. Financiële sancties zullen echter niet helpen in dit tot op het bot verwende landje. Terug naar de lijfstraffen dus. Voor iedere kras trekken we een nagel uit. Voor iedere vetvlek dompelen we het schuldige vingertje onder in een glas met zoutzuur. Een tikkeltje barbaars misschien, maar alles is beter dan duiveltjes met lange nagels en chipsvingertoppen die mijn avonden verpesten.


Kijk [urlnoblank=http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=columns]hier[/urlnoblank] voor meer columns.



NieuwsFilm

meest populair