Donald Trump valt Meryl Streep aan na Golden Globe-speech

Zonder zijn naam te zeggen haalde de actrice hem onderuit.

Volgende week vrijdag is het zover en dan mag Donald Trump plaatsnemen in het Witte Huis als de 45ste President van de Verenigde Staten. Het is een uitkomst waar velen nog steeds niet over te spreken zijn. Zondag, tijdens de 74ste uitreiking van de Golden Globes, hield actrice Meryl Streep een speech over het beste acteerwerk dat ze in tijden gezien heeft, namelijk dat van de 70-jarige Trump. In 2015 maakte hij Serge F. Kovaleski belachelijk, een journalist van de New York Times die een spierziekte heeft.

"De enige taak van een acteur is om in de levens van mensen te glippen die anders dan ons zijn, en jou laten voelen hoe dat is," vertelde Streep (67 jaar). "En er waren vele, sterke prestaties die dat exact deden - adembenemend en meelevend werk. Maar er was één optreden dat mij verbijsterde, dat mijn hart pijnigde. Niet omdat het goed was, er was niets positiefs aan. Maar het was effectief en deed diens werk. Het maakte het bestemde publiek aan het lachen en toonde hun tanden. Het was een moment waarbij de persoon - die gevraagd is plaats te nemen in de meest gerespecteerde plaats van ons land - een invalide journalist nadeed."

Streep gaf aan dat Kovaleski zich niet kon verdedigen, omdat zijn tegenstander hem overtreft in rang. "Het brak mijn hart een beetje toen ik het zag en ik krijg het nog steeds niet uit mijn hoofd, omdat het geen film was. Het was echt. En het instinct om te vernederen - wat vormgegeven wordt door een publiek en krachtig figuur - wordt deel van ons leven, omdat het toestemming aan mensen verleent om hetzelfde te doen. Respectloosheid nodigt meer respectloosheid uit, geweld zet aan tot meer geweld. En wanneer de invloedrijke mensen hun positie gebruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal."



Het duurde niet lang voordat men het incident met Donald Trump koppelde. Toen de toekomstige president het had meegekregen, moest hij ook zijn ei kwijt in een drietal Tweets. Hij schreef: "Meryl Streep - één van de meest overgewaarde actrices in Hollywood - kent mij niet, maar viel we wel aan tijdens de Golden Globes. Ze is een Hillary-aanhanger die hard heeft verloren. Voor de honderdste keer, ik heb nooit een invalide journaliste 'belachelijk gemaakt.' Dat zou ik nooit doen, maar liet hem simpelweg door het stof gaan, omdat hij een 16-jaar oud verhaal compleet herschreef om mij een slecht figuur te laten slaan. Gewoon meer leugenachtige media!"

NieuwsFilm

meest populair