Celebrity

Donald Trump valt Meryl Streep aan na Golden Globe-speech

Zonder zijn naam te zeggen haalde de actrice hem onderuit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 21:05 in Celebrity
Volgende week vrijdag is het zover en dan mag Donald Trump plaatsnemen in het Witte Huis als de 45ste President van de Verenigde Staten. Het is een uitkomst waar velen nog steeds niet over te spreken zijn. Zondag, tijdens de 74ste uitreiking van de Golden Globes, hield actrice Meryl Streep een speech over het beste acteerwerk dat ze in tijden gezien heeft, namelijk dat van de 70-jarige Trump. In 2015 maakte hij Serge F. Kovaleski belachelijk, een journalist van de New York Times die een spierziekte heeft.

"De enige taak van een acteur is om in de levens van mensen te glippen die anders dan ons zijn, en jou laten voelen hoe dat is," vertelde Streep (67 jaar). "En er waren vele, sterke prestaties die dat exact deden - adembenemend en meelevend werk. Maar er was één optreden dat mij verbijsterde, dat mijn hart pijnigde. Niet omdat het goed was, er was niets positiefs aan. Maar het was effectief en deed diens werk. Het maakte het bestemde publiek aan het lachen en toonde hun tanden. Het was een moment waarbij de persoon - die gevraagd is plaats te nemen in de meest gerespecteerde plaats van ons land - een invalide journalist nadeed."

Streep gaf aan dat Kovaleski zich niet kon verdedigen, omdat zijn tegenstander hem overtreft in rang. "Het brak mijn hart een beetje toen ik het zag en ik krijg het nog steeds niet uit mijn hoofd, omdat het geen film was. Het was echt. En het instinct om te vernederen - wat vormgegeven wordt door een publiek en krachtig figuur - wordt deel van ons leven, omdat het toestemming aan mensen verleent om hetzelfde te doen. Respectloosheid nodigt meer respectloosheid uit, geweld zet aan tot meer geweld. En wanneer de invloedrijke mensen hun positie gebruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal."Het duurde niet lang voordat men het incident met Donald Trump koppelde. Toen de toekomstige president het had meegekregen, moest hij ook zijn ei kwijt in een drietal Tweets. Hij schreef: "Meryl Streep - één van de meest overgewaarde actrices in Hollywood - kent mij niet, maar viel we wel aan tijdens de Golden Globes. Ze is een Hillary-aanhanger die hard heeft verloren. Voor de honderdste keer, ik heb nooit een invalide journaliste 'belachelijk gemaakt.' Dat zou ik nooit doen, maar liet hem simpelweg door het stof gaan, omdat hij een 16-jaar oud verhaal compleet herschreef om mij een slecht figuur te laten slaan. Gewoon meer leugenachtige media!"

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

En vervolgens gaan Trump supporters klagen over dat celebrities zich niet met de politiek moeten bemoeien. Oh, the irony...

Ereptile

Avatar

Prachtige speech van Meryl Streep. Heel mijn facebook stond vanmorgen vol met dat filmpje van mensen die zich er wel in konden vinden. Iedereen houd zijn of haar hart vast voor de 20e van deze maand. Dan neemt Trump officieel plaats in het witte huis... (Is hij trouwens al 70?!) Verbaasd me nog steeds dat Trump hoe dan ook plaats neemt in het WH.

Mav Damian

Avatar

Trump weet ook nog steeds niet wat hij zegt. Meryl Streep is een legend in Hollywood en inderdaad een mooie speech van haar.

Bilbo

Avatar

"Meryl Streep - één van de meest overgewaarde actrices in Hollywood - kent mij niet, maar viel we wel aan tijdens de Golden Globes."


Meneer Trump, wat ben je toch voorspelbaar. Dit zijn precies de woorden die ik verwachtte toen Streep die speech hield. En ach, die arme knul, wordt ie nou aangevallen joh? Die gaat het nog lastig krijgen, als ie bij elk puntje kritiek gaat huilen.

esteban

Avatar

En dat is ook precies wat hij doet. Werkelijk élke brainfart deelt hij via Twitter, hoe onbelangrijk ook. Wie daar even doorheen scrolt, merkt ook dat de Trumperd telkens opnieuw alle vorm van kritiek persé moet weerleggen, één voor één, zonder uitzondering. Wat mij zorgen baart, is de manier waarop. Keer na keer zijn het schreeuwerige posts waarbij hij loopt te jammeren over het feit dat 'ze' hem niet eerlijk behandelen, terwijl hij de persoon in kwestie neerhaalt op erg kinderlijke wijze en met de redelijkheid van een rebellerende tiener, steeds in volle ontkenning, ook al posten bezoekers de video of foto 100 keer onder diezelfde post. Zorgwekkend en onvoorstelbaar dat zo iemand het Witte Huis gaat bewonen.

Master Of Films

Avatar

Amerikaanse politiek begint nu een stuk interessanter te worden. ;)

Akke Moeka Hara

Avatar

En ik maar denken dat er na Bush geen grotere zielepiet meer zou komen.
Ff serieus wanneer donderen we nou eens op met die ouwe lui aan het stuur?

Ed Crane

Avatar

Hangt er vanaf wat Poetin wil.

nieuwslaatste nieuws

meest populair