Video

Nieuwe trailer indie-drama 'Dark Night'

Gebaseerd op die ene dramatische vertoning van 'The Dark Knight Rises'.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan Roselaar om 17:20 in Video
Een nieuwe trailer voor het indie-drama Dark Night is online uitgebracht. De titel van de film is natuurlijk niet toevallig gekozen en roept direct associaties op met Christopher Nolans Dark Knight trilogie, en terecht. De film van Tim Sutton is een relaas over de gebeurtenissen rond de fatale screening van The Dark Knight Rises in 2012 in Aurora, Colorado. Terwijl de zaal vol zat met gewone mensen die van de film hoopten te genieten, opende een waanzinnige vent het vuur op de menigte, met twaalf doden en zeventig gewonden als gevolg.

Suttons film is losjes op de feiten gebaseerd, maar grotendeels een gefictionaliseerde weergave van de levens van zes schijnbaar willekeurige mensen, waaronder de dader. Zoals de trailer weergeeft volgt het een groep alledaagse mensen die alledaagse dingen doen, maar ook de voorbereiding van de dader op de slachtpartij wordt belicht. Zo zet Sutton een groot contrast neer tussen het gewone doorsnee leven van de hoofdpersonen en het onverwachte extreme geweld dat hun leven zo onverwacht zal betreden. Sutton heeft expres mensen gecast die weinig of geen acteerervaring hebben, om het realisme zo hoog mogelijk te houden.

Dark Night was vorig jaar al op het Sundance Film Festival te zien, maar zal pas vanaf 3 februari in Amerikaanse bioscopen gaan draaien. Of de film ook de Nederlandse theaters zal halen, is nog niet bekend.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Ik zie in de comments van de trailer veel reacties van mensen die dit een cash grab vinden of om een andere reden tegen deze film zijn. Ik ben het daar niet mee eens. Ja het is een ontzettend naar en heftig verhaal, en de trailer maakt door de toon die er gezet wordt ook ontzettend indruk op me. Daarnaast voel ik me als filmliefhebber natuurlijk ontzettend betrokken. Ik zal heel eerlijk zijn. Iedere keer als ik in de bios zit, is er altijd wel op zijn minst 1 sec dat ik aan dit incident moet denken, en dat ik bij mezelf denk wat als er zo'n idioot ineens binnen komt lopen. Sinds dat dit gebeurt is, ben ik daar mee bezig.

Maar dit soort verhalen moeten verteld worden vind ik. Net zoals dat er Oorlogsfilms gemaakt worden, of films over 9/11. En ik wil deze film dan ook graag zien. Ook al is de kans groot, dat deze film me alleen nog maar harder zal aangrijpen.

Het enige waar ik me een tikkeltje aan stoor is dat de dader een gamer is. Nu zou dat natuurlijk gekund hebben, tegenwoordig is bijna iedereen een gamer. Maar ik zie nu de headlines alweer voorbij komen dat gamen verboden moeten worden, aanzetten tot geweld en schadelijk zijn. En daar ben ik inmiddels wel klaar mee.

Decepticon

Avatar

Ja ik vind ik ook dat dit soort verhalen verteld moet worden, zoals oorlogsfilms e.d.
Omdat wij als filmliefhebbers dit incident heel dichtbij hebben staan, maakt deze trailer ook erg veel indruk op mij. Donkere naargeestige trailer, want je weet wat er komen gaat.
Ik hoop dat deze onze bioscopen haalt, want ik wil deze wel in de bios zien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair