Nieuwe trailer indie-drama 'Dark Night'

Nieuwe trailer indie-drama 'Dark Night'

Gebaseerd op die ene dramatische vertoning van 'The Dark Knight Rises'.

Een nieuwe trailer voor het indie-drama Dark Night is online uitgebracht. De titel van de film is natuurlijk niet toevallig gekozen en roept direct associaties op met Christopher Nolans Dark Knight trilogie, en terecht. De film van Tim Sutton is een relaas over de gebeurtenissen rond de fatale screening van The Dark Knight Rises in 2012 in Aurora, Colorado. Terwijl de zaal vol zat met gewone mensen die van de film hoopten te genieten, opende een waanzinnige vent het vuur op de menigte, met twaalf doden en zeventig gewonden als gevolg.

Suttons film is losjes op de feiten gebaseerd, maar grotendeels een gefictionaliseerde weergave van de levens van zes schijnbaar willekeurige mensen, waaronder de dader. Zoals de trailer weergeeft volgt het een groep alledaagse mensen die alledaagse dingen doen, maar ook de voorbereiding van de dader op de slachtpartij wordt belicht. Zo zet Sutton een groot contrast neer tussen het gewone doorsnee leven van de hoofdpersonen en het onverwachte extreme geweld dat hun leven zo onverwacht zal betreden. Sutton heeft expres mensen gecast die weinig of geen acteerervaring hebben, om het realisme zo hoog mogelijk te houden.

Dark Night was vorig jaar al op het Sundance Film Festival te zien, maar zal pas vanaf 3 februari in Amerikaanse bioscopen gaan draaien. Of de film ook de Nederlandse theaters zal halen, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair