George Lucas bouwt gigantisch museum

George Lucas bouwt gigantisch museum

Er hangt een aardig prijskaartje aan...

We hebben bijzonder weinig gehoord van George Lucas sinds hij de rechten van Star Wars doorverkocht aan Disney en wel voor meer dan 4 miljard dollar. Maar voor degenen die het nog niet wisten, de filmmaker heeft echt niet stil gezeten en is jaren aan het zoeken geweest naar de perfecte plek om zijn 'Lucas Museum of Narrative Art' te vinden, en deze plaats denkt hij nu gevonden te hebben in Los Angeles.
Voor de bouw van het museum moet Lucas wel flink in de buidel tasten, want hij gaat het project zelf financieren. Naar verluidt, zou het hem ongeveer 1 miljard dollar gaan kosten.

In het museum zullen niet alleen film-gerelateerde items en herinneringen aan Star Wars tentoongesteld worden, maar ook tienduizenden schilderijen en illustraties (waaronder werk van beroemde artiesten als Edgar Degas, Winslow Homer, Pierre-Auguste Renoir, Norman Rockwell en Maxfield Parrish), waarvan het nodige afkomstig zal zijn van Lucas' eigen privéverzameling.

Het museum zou eigenlijk in San Francisco gebouwd moeten worden, maar Lucas kon geen akkoord bereiken met de eigenaar van de grond. Daarna zette hij zijn zinnen op Chicago maar ook daar lukte het niet, aangezien een milieubeweging Lucas verhinderde om daar zijn museum te bouwen. Uiteindelijk is het dus Los Angeles geworden.

Het 'Lucas Museum of Narrative Art' wordt gebouwd in het Exposition Park in het zuiden van de stad en de verwachte openingsdatum is 4 mei 2020. Het zal aan ongeveer 1000 mensen een baan gaan bieden.



NieuwsFilm

meest populair