Nederlands talent in Berlijn

Nederlands talent in Berlijn

'Mnk Boy' geselecteerd voor de 67e prestigieuze Berlinale Talent Project Markt

Mnk Boy, de eerste lange speelfilm van de Rotterdamse Mete Gümürhan, is als enige Nederlandse productie geselecteerd voor de Talent Project Market tijdens het 67e Internationaal Filmfestival van Berlijn.

Het is voor het eerst dat een Nederlands filmproject op het Talent Project Market, een samenwerking tussen Berlinale Co-Production Market en Berlinale Talents, wordt gepresenteerd aan de industrie.

De jeugdfilm gaat over de introverte 12-jarige Zeki die met zijn alleenstaande vader Mahir de achterstandswijk van Rotterdam inruilt voor een nieuwe start in een vinex-wijk van Istanbul. Echter Zeki's sociale onvermogen en de onwennigheid van dit nieuwe leven zorgen ervoor dat Zeki geen andere keuze heeft dan zich te ontpoppen tot superheld.

Regisseur Mete Gümürhan is geboren en getogen Rotterdammer van Turkse afkomst. In 2009 studeerde hij af aan de Willem de Kooning Academie. Mnk Boy/ wordt zijn eerste lange speelfilm geproduceerd door het onafhankelijke en internationaal georiënteerde filmbedrijf Kaliber Film met vestigingen in Amsterdam en Istanbul.

Mete Gümürhan's eerste lange jeugddocumentaire Young Wrestlers beleefde eerder zijn wereldpremière tijdens de 66e Internationaal Filmfestival van Berlijn waar het een Special Mention kreeg van de Generation Kplus International Jury. Tevens kreeg het een Special Mention op het 30e Cinekid Festival in Amsterdam en de Behlül Dal Jury Prijs tijdens het 53e Internationaal Antalya Filmfestival in Turkije.

NieuwsFilm

meest populair