Protestactie tegen Donald Trump

Protestactie tegen Donald Trump

Mark Ruffalo, Alec Baldwin, Michael Moore en anderen verzetten zich tegen Trump.

Niet zo heel lang geleden kwam er al een bericht langs dat o.a. bekende actrices en zangeressen een protestmars zullen gaan houden tegen Donald Trump, genaamd de 'Women's March on Washington'. Deze zal een dag na zijn officiële inauguratie plaatsvinden. In navolging daarvan heeft nu ook de mannelijke elite een demonstratie georganiseerd en wel op de dag voordat Trump zal worden ingezworen als president.

Deze demonstratie wordt geleid door acteurs als Mark Ruffalo en Alec Baldwin, regisseur Michael Moore, activist Al Sharpton, de burgemeester van New York zelf, Bill de Blasio en de milieuorganisatie Greenpeace. De deelnemers zullen samenkomen bij het Trump International Hotel, in New York. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Aldus de organisatoren zullen, net zoals bij de 'Women's March on Washington', duizenden mensen deelnemen aan de demonstratie. Bij deze protestactie is het vooral de bedoeling om te laten zien dat ze het niet eens zijn met Trump's ideeën over immigratie, klimaat-verandering en gezondheidszorg.

Mark Ruffalo zei er het volgende over: ''We willen iedereen in Washington laten zien dat we zullen vechten tegen discriminatie en slecht beleid, vandaag, morgen en elke dag weer opnieuw''. Ruffalo zei dat de deelnemers ''Samenkomen om het voor elkaar op te nemen, wat we altijd zullen blijven doen, om onze rechten en waarden te beschermen''.



NieuwsFilm

meest populair