Derde 'Detective Dee' in de maak

Derde 'Detective Dee' in de maak

De Chinese Sherlock Holmes keert terug naar het grote scherm.

Tsui Hark gaat een derde Detective Dee-film maken. De geruchten deden al lang de ronde, maar nu gaat het ook daadwerkelijk gebeuren. De opnames moeten ergens in 2017 beginnen.

De derde Detective Dee-film heet voorlopig Detective Dee and the Four Kings, volgens de Huayi Brothers filmmaatschappij (recentelijk verantwoordelijk voor onder andere Chinese Zodiac en Mojin: The Lost Legend).

Tsui Hark gaat Detective Dee and the Four Kings regisseren. Hij verzorgde ook de regie voor de eerdere twee films. In 2010 maakte Tsui Detective Dee and the Mystery of the Phantom, met superster Andy Lau in de titelrol. In 2013 maakte Tsui de prequel Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon, met Mark Chao als de detective.

Dee Renjie is de Sherlock Holmes van China, die werkelijk bestaan heeft in de zevende eeuw. Hij werkte onder andere voor keizerin Wu. In de achttiende eeuw werd hij weer populair in China dankzij een reeks detectiveromans. Deze fictieve verhalen vormen de basis voor de huidige filmreeks.

Detective Dee and the Four Kings wordt een vervolg op één van de twee eerdere Detective Dee-films, maar er is nog niet bekend op welke. De enige acteur die al bevestigd is voor de nieuwe film is Kenny Lin, die een rol had in Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon, maar dat hoeft niets te betekenen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid van een bizar verhaal waarin beide incarnaties hun opwachting maken. Dat gaf Tsui tenminste aan in een interview in 2104, toen hij voor het eerst met het idee van dit vervolg speelde.

De eerste twee Detective Dee-films waren op het Imagine filmfestival te zien in Nederland, Tsui's laatste film The Taking of Tiger Mountain draaide op Cinemasia. Er is dus een goede kans dat ook Detective Dee and the Four Kings in ons land te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair