Jack Nicholson met pensioen?

Jack Nicholson met pensioen?

Peter Fonda denkt van wel.

Na een filmcarrière van ruwweg 60 jaar lijkt Jack Nicholson dan nu toch eindelijk van plan te zijn met pension te gaan. Dit beweert in ieder geval zijn vriend en Easy Rider-collega Peter Fonda tijdens een interview met 'The Sun'.

"Ik denk dat hij eigenlijk al praktisch is gestopt met acteren. Ik wil niet voor hem spreken, maar hij heeft al zo veel gedaan en al zo lang gewerkt dat hij daardoor helemaal financieel onafhankelijk is. Maar soms hebben mensen ook gewoon een bepaalde reden die ze liever privé houden".

Jack Nicholson is er ook iets minder goed aan toe, wat het volgens de acteur zelf ook allemaal wat lastig maakt: "Als wij, mannen, eerlijk zijn, moeten we toegeven dat alles wat wij doen en overal waar we naartoe gaan erop gericht is om vrouwen te ontmoeten. Er zijn momenten geweest in mijn leven dat ik me echt onweerstaanbaar voor vrouwen voelde. Maar zo ben ik niet meer en dat maakt me best wel triest".

Toch ziet hij er ook iets positiefs in: "Ik denk dat ik bepaalde rollen beter heb kunnen spelen dankzij mijn leeftijd. Je moet er gewoon proberen in mee te gaan om zo in balans te blijven". Wel zegt de acteur dat hij niet vergeleken wil worden met een 'monument': "Ik heb er een hekel aan wanneer ik word gezien als iets uit de verleden tijd".

De inmiddels 79-jarige acteur werd in zijn carrière 12 keer genomineerd voor een Oscar en won het beeldje driemaal. Daarnaast pakte Jack zeven Golden Globes. Of hij daadwerkelijk echt wil stoppen met acteren valt nog te bezien, maar de laatste jaren zien we de Hollywood legende zo goed als niet meer op het witte doek; zijn laatste speelfilm dateert inmiddels alweer uit 2010.



NieuwsFilm

meest populair