Nieuwe trailer 'Clowntergeist'

Nieuwe trailer 'Clowntergeist'

Een clown en een poltergeist ineen voor dubbele gruwel.

Horrorfilms met clowns zijn niks nieuws onder de zon, evenmin als horrorfilms met demonen. Horrorfilms die het één met het ander combineren zijn echter nog in de minderheid (hoewel niet uniek). Clowntergeist behoort tot de laatste categorie en laat met de gedeeltelijk bekend klinkende titel al blijken niet te pretenderen bijzonder geïnspireerde waar te leveren. De brute gruweldaden van de demonische clown (of is het een clownische demon?) mogen dat tekort aan originaliteit compenseren.

In deze low-budget horrorproductie speelt Brittany Belland de hoofdrol van studente Emma. Ze heeft altijd al een fobie voor clowns gehad - wie niet? - en moet de confrontatie met die angst aangaan als een bijzonder nare clown het op haar gemunt lijkt te hebben. De moordenaar laat ballons achter met het tijdstip van de dood van zijn slachtoffers erop. Uiteraard ontvangt Emma zo'n ballon en dus heeft ze nog twee dagen de tijd om het creatuur te vernietigen voordat het haar vernietigt.

Regisseur van dienst is Aaron Mirtes, die de film baseerde op zijn prijswinnende short The Clown Statue. Voor de liefhebber is die kortfilm terug te vinden op YouTube. Voorlopig zullen we het ermee moeten doen, want wanneer Mirtes' speelfilmversie - die in de trailer overigens onder de alternatieve titel Fear Itself door het leven gaat - uitkomt in Amerika is nog onbekend.

Een Nederlandse release lijkt vooralsnog niet aan de orde.



NieuwsFilm

meest populair