Dierenmishandeling in 'A Dog's Purpose'?

Dierenmishandeling in 'A Dog's Purpose'?

Een choquerende video doet de ronde op het internet...

De film 'A Dog's Purpose', bedoeld als een film voor het hele gezin, gaat over een hond die meerdere keren reïncarneert en dus telkens opnieuw in een nieuw 'lichaam' terechtkomt. Op deze manier is hij in staat om meerdere baasjes te helpen en hoopt hij erachter te komen wat zijn doel hier op aarde precies is. Er wordt gezegd dat het dé film is voor hondenliefhebbers, maar hij wordt nu al van allerlei kanten geboycot.

Er is namelijk een video op het internet verschenen die toont hoe er opnames gemaakt worden voor een scene van de film. Op die video is te zien hoe met één van de honden, een Duitse Herder, wordt omgegaan. Het dier is duidelijk doodsbang om een zwembad in te gaan waarin een enorme stroming staat, om het zo te laten lijken op wildwater. De hond probeert zich uit alle macht los te trekken uit de grip van diegene die hem vasthoudt en die probeert hem in het water te duwen. Na een lange tegenwerking wordt de hond uiteindelijk dan toch het water in gegooid.

In de scene die hierna volgt zien we de hond in het water, maar hij wordt meteen door de stroming ondergedompeld en komt niet meer boven. Het is nog niet duidelijk of deze scene deel uitmaakt van de film, al hoor je wel iemand ''Cut it!'' roepen voordat personeel het water in springt om de hond er weer uit te trekken.

TMZ kwam als eerste met het nieuws naar buiten en zei er het volgende over: ''We hebben gehoord dat de regisseur, Lasse Hallström, bij de opname aanwezig was, maar een van de medewerkers was erg gechoqueerd door deze scene, aangezien hij vond dat de hond erg slecht behandeld werd''.

PETA, een organisatie die opkomt voor de rechten van dieren, zeg dat dit te ver gaat en gewoon dierenmishandeling is: ''PETA vraagt aan alle dierenvrienden om deze film te boycotten, om zo te laten zien dat honden en alle andere dieren diervriendelijk en met respect behandeld moeten worden en niet enkel en alleen gezien moeten worden als een soort gebruiksvoorwerp, ook niet in een film''.

Voor degene die de video wil zien: klik hier.



NieuwsFilm

meest populair