Waarom 'Logan' zich in 2029 afspeelt en Mister Sinister niet te zien is

Regisseur James Mangold geeft logische verklaringen.

Gisteren verscheen er zowel een Red Band als een Green Band trailer voor de derde losstaande Wolverine-film Logan. Regisseur James Mangold sprak ComicBook.com over het jaar waarin de film zich afspeelt en met CinemaBlend over de slechterik Mister Sinister.

2029


"Het is het jaar 2029 als de film zich afspeelt. Er is een korte scène in Days of Future Past waarin het 2024, of 2023, of zoiets is. Ik wilde genoeg ruimte hebben. Mijn doel was heel simpel: er moest voldoende tijd genomen worden zodat ik vrij was van bestaande verwikkelingen," aldus Mangold tegenover ComicBook.com.

"Een van de redenen waarom ik denk dat de (superhelden)films niet meer vernieuwend aanvoelen, is omdat er een televisieserie wordt gemaakt met $200 miljoen kostende afleveringen die verder gaan waar de laatste ophield. Dan is het onmogelijk om iets vernieuwends te doen. Je bent dan slechts de regisseur van de veertiende aflevering van een televisieshow. Mensen raken vervolgens in de war door enige discontinuïteit of veranderingen."

Om te ontsnappen aan de ondertussen moeilijk te volgen continuïteit van de X-Men franchise had Mangold ook een doel en dat was het herontdekken van het genre. "Wat heb ik nog niet ontdekt zien worden? Niet alleen in het X-Men universum, maar in comic book-films in zijn algemeenheid."

Overigens is Patrick Stewarts Professor Charles Xavier dan al 90 jaar in Logan. Een eerdere film onthulde al dat de X-Men leider in 1962 op 22-jarige leeftijd afstudeerde aan de University of Oxford. Ook heel opvallend is dat de X-Men in de film een Comic hebben gekregen, gezien de comic die Logan even laat zien. Zelfs met Wolverine, in zijn herkenbare outfit:

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Mister Sinister

Ondanks dat X-Men: Apocalypse hintte naar een mogelijke verschijning van Mister Sinister, verschijnt deze villain naar alle waarschijnlijkheid niet in Logan. Mangold liet dit doorschemeren tegenover Cinemablend. Hij wilde "het zeer gekostumeerde, stroboscopische villain-achtige" voorkomen. "Dat zit niet in deze film. Alles is zo echt als dat we het kunnen maken. De film probeert een stap terug te nemen van dat spektakel, zodat we er iets nieuws voor terugkrijgen. We verliezen er iets mee, maar de winst is dat de film erg echt aanvoelt en - zoals iemand tegen me zei die de film heeft gezien, 'het voelt alsof ik Wolverine in het echt tegen het lijf zou kunnen lopen.' Oftewel, dit is mijn wereld en niet één of andere flitsende andere wereld. Dit speelt zich daadwerkelijk af in mijn wereld."

Acteur Richard E. Grant (Game of Thrones) zal dus hoogstwaarschijnlijk gewoon de Essex Corp-wetenschaper Dr. Zander Rice zijn, uiteraard met sinistere plannen. Veel zagen we overigens nog niet van Grant, enkel onderstaand beeld. Dus wie weet verandert hij nog in de film.

Bekijk de afbeelding
Naast Stewart en Grant zien we ook onder meer Hugh Jackman als Logan / Wolverine, Dafne Keen als Laura / X-23, Stephen Merchant als de mutant Caliban, Boyd Holbrook als Reavers-leider Donald Pierce. Vanaf 2 maart in de bioscoop en check nogmaals de Red Band-trailer.

NieuwsFilm

meest populair