Algemeen

Gerucht: Nog een 'Harry Potter'-trilogie op komst

Maar wel pas in 2026?

door Jim Pedd om 11:46 in Algemeen
UPDATE 21/01: Helaas, J.K. Rowling ontkent het gerucht. Hieronder de tweet waarin ze dat doet, gevolgd door het oorspronkelijke bericht.


De Harry Potter-filmreeks eindigde in 2011 met Deathly Hallows - Part 2 en met een totale box office verdienste van 8 miljard dollar. Recent lanceerde Warner Bros. met Fantastic Beasts and Where to Find Them een - als het lukt - vijf films tellende nieuwe reeks in de franchise en nu is er weer een nieuw verhaal over een vervolg op Deathly Hallows

Het verhaal gaat dat Warner namelijk J.K. Rowling heeft overgehaald en het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child naar het witte doek mag brengen. Jim Hill, journalist en historicus met goede contacten bij Disney en Universal, vertelde dat er gewerkt wordt aan deals met de acteurs uit de Harry Potter-films.

Hij komt op dat nieuws omdat televisiezender NBCUniversal in de Verenigde Staten de rechten krijgt om alle Potter en Beasts-films vanaf juli 2018 uit te zenden. Bij die afspraak zit naar het schijnt nog wat extra's. "Ze hebben niet alleen Potter, maar ook Fantastic Beasts en naar het schijn, als je kijkt naar het taalgebruik in de deal, hebben ze ook, als die eindelijk gemaakt zijn, de rechten op een filmtrilogie, gebaseerd op Harry Potter and the Cursed Child."

Hill vertelde dat de eerste film in 2026 uitgebracht zou worden, zodra de Fantastic Beasts-franchise afgerond is. "Ik heb gehoord dat Warner Bros. gesprekken heeft gevoerd met Emma [Watson], Rupert [Grint] en natuurlijk Daniel [Radcliffe] over Cursed Child. Ze willen dat het, bij gebrek aan een betere omschrijving, Harry Potter: The Force Awakens maken. Ze willen deze filmtrilogie maken met de acteurs die we kennen uit de originele films. En ze huren natuurlijk nieuwe jongere acteurs in om hun kinderen te spelen, in de hoop dat, als we op J.K. kunnen vertrouwen, er ook een The Cursed Adolescent komt."

Het verhaal dat Potter terugkeert naar het witte doek doet al de ronde sinds het achtste deel in de franchise, The Cursed Child, aangekondigd werd. Sindsdien zijn er al verhalen dat Warner een film zou maken, maar die zijn tot dusverre altijd ontkend. Tegelijk zo het niet verwonderlijk zijn als de studio kijkt naar de mogelijkheid om de franchise alsnog voort te zetten, door op een later moment de oorspronkelijke castleden weer in te huren.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chazillionair28

Avatar

Ik vind het echt iets. De harry potter reeks is afgelopen, laat deze meesterwerk gewoon met rust en breid je universum uit met andere talloze mogelijkheden. Fantastic beasts is hier een mooi voorbeeld van !

Warhasbegun

Avatar

Ik ben het helemaal met je eens chazillionair28

Master Of Films

Avatar

Na 8 films van HP en 5 films van FB is dat dan nog niet genoeg? Is WB zo wanhopig dan?

draganta

Avatar

Ha t'is niet waar dus.

Ed Crane

Avatar

Niet teleurgesteld zijn, mensen. Betekent alleen dat contracten nog niet getekend zijn en er nog wat extra zakken geld moeten worden verplaatst. Ze maken eerst Fantastic Beasts, daarna gaan de pennen de inktpot in.

NieuwsFilm

meest populair