Eerste trailer thriller 'Bad Day for the Cut'

Eerste trailer thriller 'Bad Day for the Cut'

Vette accenten en bloedig geweld in de eerste trailer voor het Ierse wraakfestijn.

Momenteel is in de VS het befaamde Sundance Film Festival gaande, waarop pers, publiek en industrie alvast een voorproefje krijgen van de diverse veelbelovende titels die 2017 rijk zal zijn. De genreliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Midnight-reeks van het festival, waaronder de curieuzer, de gewelddadiger of de simpelweg waanzinniger titels geschaard worden. Het Ierse Bad Day for the Cut laat zich met die termen zeker puik beschrijven.

Het wraakepos vol onnavolgbare Ierse dialecten en expliciete gewelddaden handelt over de bescheiden Ierse boer Donal, een man van middelbare leeftijd die dagelijks zijn land bewerkt, drinkt in de plaatselijke pub en voor zijn moedertje zorgt. Als de oude vrouw bruut vermoord wordt ontpopt de ogenschijnlijk eenvoudige man zich tot een door haat gedreven wraakengel. In zijn poging de moord op te lossen en de dader voor zijn eigen gerecht te slepen, stuit hij echter onverwacht op een veel groter web van misdaad en geweld, en ontdekt hij dingen over zijn moeders verleden die hij nooit had kunnen vermoeden.

Nigel O'Neill speelt de hoofdrol in Bad Day for the Cut, waarin ook Ian McElhinney, Susan Lynch en Stuart Graham te zien zijn. De film is het speelfilmdebuut van Chris Baugh, die zijn achtergrond in vooral kindertelevisie nu verruilt voor iets... heel anders.

Wanneer Bad Day for the Cut in eigen land of daarbuiten uit moet komen, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair