Blu-Ray Review: The Windmill Massacre

Blu-Ray Review: The Windmill Massacre

'This isn't hell, this is Holland.'

Regie: Nick Jongerius | Cast: Charlotte Beaumont (Jennifer), Bart Klever (buschauffeur Abe), Noah Taylor (Nicholas), Patrick Baladi (Douglas), Fiona Hampton (Ruby), Ben Batt (Jackson), Adam Thomas Wright (Curt), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Bioscooprelease: geen

Na maar liefst 110 afleveringen van de jeugdserie Spangas te hebben geregisseerd, leverde de Nederlandse regisseur Nick Jongerius zijn debuutfilm af. Het koos ervoor om een Engelstalige horrorfilm te maken, welke zich afspeelt in Nederland. Met een aantal vaag bekende namen maakte Jongerius de "nederslasher" The Windmill Massacre, met de pakkende tagline 'This isn't hell, this is Holland.'

In The Windmill Massacre (FT Stercijfer = 5,0) is het Australische meisje Jennifer op de vlucht voor haar verleden en belandt ze in Amsterdam. In een wanhopige poging om uit de handen van de autoriteiten te blijven voegt ze zich bij een stel toeristen die een tour maken langs de meeste beroemde molens. Als de bus op een afgelegen plek stil valt, zijn ze genoodzaakt onderdak te zoeken in een leegstaande loods naast een sinistere molen waarover een duistere legende gaat.

Van een grootse bioscooprelease kwam het niet, maar de film was wel te zien op een reeks filmfestivals. Na de première op het FrightFest in het Verenigd Koninkrijk volgde ook het vaderlandse debuut op het Nederlands Film Festival. Daarna volgende nog enkele festivals en zelfs (kleinschalige) bioscoopreleases in Nederland en volgens de IMDb ook in Spanje en Polen. De film zou ook vertoond zijn in de States. Sinds kort is The Windmill Massacre verkrijgbaar op Dvd en Blu-ray.

Bekijk de afbeelding
Film: The Windmill Massacre | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 20176 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Nederlands DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8717344760751 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Just Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Windmill Massacre zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste een standaard waarschuwing en daarna het logo van Just Entertainment. In het basic hoofdmenu kan gekozen worden voor de te verwachten opties en het bonusmateriaal.

Beeld

De High Def-beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van The Windmill Massacre is zeer redelijk te noemen, ondanks dat er wat lichte / rare ruis waarneembaar is. Daarvoor moet je overigens wel goed op het beeld inzoomen. De scherpte is doorgaans netjes en de kleuren ogen modern, zeker tijdens de donkere scènes. En die vele donkere scènes weten de details gelukkig prima te behouden en dat zorgt ervoor dat de 'hel in Holland' prima te volgens blijft.

Geluid

Het geluid wordt aangeleverd in een standaard DTS-HD geluidstrack. Op technisch vlak wordt deze nooit heel spectaculair, maar Jongerius en muziekman Erik Jan Grob hebben flink wat ondersteunende muziek gebruikt om de boel spannender te maken, uiteraard inclusief de nodige schrik-effecten.

Bonusmateriaal

Making of: Deze snelle making of laat veel beelden van achter de schermen zien met snelle quotes en grappen van de cast en regisseur Nick Jongerius. Heel inhoudelijk is het niet, maar er zijn aardige shots van de set en opmerkingen over de aanpak van de regisseur. Ook zien we hoe de bus te water gaat.

B-Roll: Deze B-Roll is een aan elkaar gezette reeks beelden van achter de schermen, die deels begeleid worden door de regisseur. Er zijn ook wat snelle interviews te zien. Het geheel duurt ruim een kwartier. Aardig is ook dat de make-up van de 'molenaar' in beeld komt.

Concept Teaser 2013: Leuk dat deze te zien is. Het is een korte film van ruim 12 minuten en deze stond dus als basis voor de hoofdfilm. De korte film is compleet Nederlandstalig en is prima entertainment, met het nodige bloedvergieten overigens. Hieronder een groot gedeelte van deze korte 'teaser:'


Prima nederslasher op een nette HD-schijf

The Windmill Massacre is een heel aardige poging van regisseur Nick Jongerius om een Nederlandse horrorfilm met internationale allure te maken. De film neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus waardoor een vermakelijke nederslasher overblijft. Het is niet duidelijk of Jongerius er een volgende (grotere) klus aan over heeft gehouden. Deze Blu-ray uitgave van The Windmill Massacre is netjes, met een redelijk net beeld en zelfs wat (niet ondertiteld) bonusmateriaal.



NieuwsFilm

meest populair